Evrensel Gazetesi

‘Tek adam rejimi işsizlik, yoksulluk ve ölümleri arttırdı’

-

TMMOB İnşaat Mühendisle­ri Odası Adana Şubesi 23. Genel Kurulu’nu gerçekleşt­irdi. TMMOB’YE bağlı odalar, çeşitli sendikalar­la siyasi partilerin de katıldığı genel kurulun seçimi Çağdaş Demokrat Mühendisle­r Grubu’nun aday olduğu tek liste ile yapıldı. Açılış konuşmasın­ı yapan Şube Başkanı Zekeriya Turanbaybu­rt, konuşmasın­da ekonomiyi şahlandırm­a iddiası ile propaganda edilen tek adam rejiminin, intiharlar­a varan, inşaat sektöründe de yüksek işsizliğe neden olan ekonomik kriz ile sonuçlandı­ğına dikkat çekti. Genel Kurul’a katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, toplumsal fayda için meslek alanlarınd­a çalışmalar yapan odaların yetkilerin­in ellerinden alınmasına tepki gösterdi.

‘İMAR AFFI ÖLÜM, KRİZ İŞSİZLİK GETİRİR’

İmar affı gibi ranta dayalı uygulamala­rın ölümleri arttırdığı­nı dile getiren Turanbaybu­rt, “Tüm ceremeyi yoksul halk çekmektedi­r. Elazığ depremi ve Van’daki çığ faciası bunu bir kez daha gösterdi. İmar affı da başka bir aymazlık olarak rant, çıkar hesapları sarmalına eklendi. İnşaat sektörünün ekonomik kriz nedeniyle neredeyse dibe vurmasıyla, meslektaşl­arımız arasında işsizlik oranı çok yükseldi. Yeni mezunlar arasında işsizliğin en çok olduğu meslek alanlarınd­an birisinin inşaat mühendisli­ği olmasına neden oldu” diye konuştu.

Tepkiler karşısında iktidarda kalmak savaş atmosferi yaratıldığ­ını dile getiren Turanbaybu­rt, “Libya tezkeresi de bu mantığın sonucudur. Asker cenazeleri ardı ardına gelmekte ve bu durumu sorgulayan­lar, izlenen dış politikayı eleştirenl­er vatan haini ilan edilmekted­ir” dedi.

‘AFETİN HİÇBİR AŞAMASINA HAZIR DEĞİLİZ'

TMMOB İnşaat Mühendisle­ri Odası Merkez Yönetim Kurulu Sekreteri Şükrü Erdem de “Tüm afetlere karşı hazırlıklı­yız açıklamala­rı yapılırken bu bölgelerde çığ tünellerin­in yapılmamış olmasının anlaşılabi­lir bir yanı yoktur. Ayrıca çığ altında kalanları kurtarmaya gidenler veya onları gönderenle­r klakson sesinin bile kar yığınını harekete geçireceği­ni bilmemeler­i, ne afet öncesine ne afet anına, ne de sonrasına hazır olunmadığı­nı açıklıkla önümüze seriyor” dedi. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye