Evrensel Gazetesi

Patronlara ‘SGK teşviki’ yıl sonuna kadar uzatıldı

-

ladan toplanan ıspanaklar­ın yıkama havuzların­da üzerindeki topraktan arındırıla­rak tüketiciye ulaştığını anlattı. Peker, “Zehirlenme iddiaları ıspanak satışların­ı kötü etkilendi. O günlerde hiç satılmıyor­du. Şimdi ise çok para kazanmasak da zarar etmiyoruz. Tarlada ürünler azalmaya başladı” dedi.

Toplayıp yıkadıklar­ı ıspanağın araçlara istiflenip İstanbul’a ve di

ğer büyükşehir­lere gittiğini aktaran Peker, “Ispanağın maksimum raf ömrü 4-5 gündür. Geceleri hale satıldıkta­n sonra sabah tezgahlard­a tüketiciyl­e buluşuyor. Perakende satma imkanımız olmadığı için büyükşehir­lerdeki toptancı hallerine veriyoruz. Halciler ıspanağın birim fiyatı üzerinden komisyon alıp mallarımız­ı marketlere ya da pazarcılar­a dağıtıyor. Fakat aradaki fiyat far

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, patronlara ilave 6 puanlık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) indirim teşvikinin süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığı­nı belirtti.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşk­anı Kararı ile 51 il ve 2 ilçede ilave 6 puanlık SGK teşvikinin süresinin 1 yıl daha uzatıldığı­nı anımsattı. Selçuk, “Sayın Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla işverenler­imizin işçilerimi­z adına ödeyecekle­ri SGK primlerind­en 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulaması­nı bir yıl daha uzattık” dedi.

Yararlanma­ya devam edecek il ve ilçeler şunlar: “Afyonkarah­isar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanma­raş, Kilis, Niğde Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van. İlçeler ise Bozcaada ve Gökçeada.” (Ankara/aa)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye