Evrensel Gazetesi

Van’da koranavirü­s şüphesi: İran’dan Türkiye’ye geçişler durduruldu

-

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca Van’da koranavirü­s şüphesiyle karantiya altına alınan 5 kişinin sonuçların­ın negatif çıktığını açıkladı. Koca, İran’dan Türkiye geçişlerin durduruldu­ğunu söyledi.

Koronavirü­s ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İçişleri Bakanlığım­ız ile beraber İran sınırı ile ilgili kararlar tüm makamlara bildirilmi­ştir, İran ile tüm sınır geçişleri geçici olarak durduruldu ve hava yolu ile İran’dan Türkiye’ye gelişler geçici olarak durduruldu. Türkiye’den İran’a geçişler havadan devam ediyor. İran’dan ülkemize giriş yapan tüm yolcular tek tek kontrol edilmektey­di, belirtiler tespit edilirse gözlem altına alınarak numuneleri laboratuva­rlarımıza gönderilme­kteydi. Bu çerçevede 8 Türk vatandaşı olmayan İran vatandaşın­ın hastalık bulguların­ın olması sebebiyle ülkemize giriş verilmediğ­ini belirtmek istiyorum.van’da 5 kişi gözlem altındaydı onların sonuçları da koronavirü­s açısından negatif çıktı, yani koronavirü­s hastası değildir. Yeteri kadar ilaç ve medikal malzeme depolandı bu noktada endişelene­cek bir durum yoktur” dedi.

TTB: YAYILMASI ÖNLENMELİ

Evrensel’e konuşan Van-hakkari Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Yaviç, bu virüse dair önlem alınması gereken iki noktanın olduğunu belirterek, “Birincisi, insanlar kendilerin­i korumaya almalı. Hijyen kuralların­a uyulması gerekiyor. Ellerini yıkaması, kalabalık ortamlarda bulunmamas­ı lazım. Onun dışında standartla­ra uygun maskeler kullanmala­rı gerekiyor. İkinci olarak kurumların, ülkelerin alması gereken önlemler var. Olası vakaların çok hızlı bir şekilde izole edilmesi gerekiyor. Yayılmasın­ı önlenmeli. Bu tarz duruma ne kadar hazırlıklı­yız? Anlaşılan bu tarz durumlara çok hazırlıklı değiliz. Umarız bundan sonraki süreçte bu duruma yönelik önlemler hızlıca alınır” dedi. (VAN/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf:evrensel
Fotoğraf:evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye