Evrensel Gazetesi

‘Aldırma Gönül’ Türkiye turnesinde

-

ŞARKICI Ferhat Göçer, “Aldırma Gönül” adlı müzikalle Türkiye’yi dolaşarak Sabahattin Ali’nin hayatını anlatıyor. Haldun Çubukçu’nun kaleme aldığı, Ezel Akay’ın yönetmenli­ğini ve İpek Kadılar’ın da yapımını üstlendiği oyunda Göçer, ünlü edebiyatçı Sabahattin Ali’nin hayatından kesitlerin şiir ve şarkılarla harmanland­ığı karaktere hayat veriyor.

Göçer, orkestrası­yla Bursa’dan başladığı ve Edirne, Tekirdağ, Adana, Konya, Ankara, Sakarya, Bolu, Lefkoşa, Karabük, Zonguldak ile devam ettiği “Sabahattin Ali yolculuğu”nda, yazara ait şiirlerden bestelenmi­ş “Göklerde Kartal Gibiydim”, “Ben Sana Vurgunum” ve “Aldırma Gönül” gönül gibi ünlü şarkıları seslendiri­yor, “Kuyucaklı Yusuf”, “İçimizdeki Şeytan” ve “Kürk Mantolu Madonna” gibi romanlarda­n kesitler aktarıyor.

Sabahattin Ali’nin, 1907 yılında Eğridere’den başlayan ve 1948 yılında Kırklareli’nde sona eren hayatını anlatan Göçer ve ekibi, Aydın, Antep, Hatay, Mersin, İstanbul, Sinop, Ordu, Trabzon ve Samsun gibi illerde de izleyiciyl­e buluşacak.

Yazarın hayatından çok etkilendiğ­ini ve severek sahnelediğ­ini belirten Göçer, “Dolaştığım­ız şehirlerde izleyicini­n ilgisi çok yoğun. Bu da bize enerji veriyor. Sebahattin Ali, sadece Türkiye’de değil, dünyada da tanınan önemli yazarlarda­n biri. Aynı zamanda da Türk müzik dünyasına damgasını vurmuş, çok önemli eserlerin, şarkıların sözleri de Sabahattin Ali’ye ait. Onu daha iyi tanıtabilm­ek adına böyle bir proje hazırlandı. Bütün Türkiye’yi dolaşarak Sabahattin Ali’nin adını, izleyicini­n onu daha yakından tanımasını sağlayarak merak ettirebili­rsek ne mutlu bize.” dedi. (Karabük/aa)

 ??  ?? Fotoğraf:aa
Fotoğraf:aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye