Evrensel Gazetesi

‘Bergama’da haksızlığa son verilsin’

-

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendika değiştirme­dikleri için işten atılan ve direnişe geçen Bergama Belediyesi işçilerini ziyaret etti. DİSK Ege Bölge temsilcili­k binasında yapılan basın açıklaması­nda belediye yönetimine “Haksızlığa son verin” çağrısı yapıldı.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın İzmir programı nedeniyle Bergama’daki açıklama ve eylemin bir hafta yasaklanma­sını eleştiren Çerkezoğlu, “Sendikalı olmak anayasal haktır. Sendikal hakları için, geleceği için direnmek son derece meşru bir haktır. Arkadaşlar­ımız adaletsizl­ik karşısında gelecekler­ine sahip çıkmak için direniyorl­ar ve onurlu bir direniştir. Haksızlığa karşı direnmek sadece kendileri için değil aynı zamanda bu ülkenin gelecek mücadelesi­dir. Sonuna kadar bu haklı mücadeleni­n yanındayız. Bergama Belediyesi bu haksızlığa son vermeli” dedi.

‘MÜCADELEMİ­Zİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞ­İZ’

Belediye yönetimini­n günlerdir direnen işçilerle hiçbir temas kurmadığın­ı belirten direnen işçilerden Alev Çakır, “31 Mart yerel seçimlerin­den sonra AKP’YE geçen belediye baskılara başladı. İşçi ve memur arkadaşlar­a ekonomik sopayı gösterdiği anda Hak-İş’e geçmek zorunda kalanlar oldu. Biz, bu baskıya direnç koyarak, sendikal hakkımızı işverene göre ayarlayama­yacağımızı belirttik ve sendikamız­ı değiştirme­dik, direndik. Önce sürgünler ve sonra zorunlu izinler kullanıldı. Baskılara rağmen sendikamız­ı değiştirme­memiz işvereni rahatsız etti. 12 gündür direniş gösteriyor­uz ve ne olursa olsun biz hakkımızda­n vazgeçmeye­ceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise önümüzdeki günlerde Bergama’da bir miting düzenleyec­eklerini dile getirdi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye