Evrensel Gazetesi

HABER Araştırma ödülü Evrensel’e

-

İstanbul Tabip Odası 2020 Yılı Basında Sağlık Ödülleri sonuçları açıklandı. Gazete haber araştırma ödülünü gazetemiz Evrensel Muhabiri Burcu Yıldırım kazandı. İstanbul Tabip Odasının her yıl düzenlediğ­i Basında Sağlık Ödülleri sahiplerin­i buldu. Gazete haber araştırma ödülü, gazetemiz Evrensel Muhabiri Burcu Yıldırım’ın “Otoban Yönetir Gibi Hastane Yönetilmez” başlıklı haberi kazandı. Ödül habere, birçok yönüyle tartışmalı bulunan şehir hastaneler­ini kamu bütçesine getirdiği mali yük yönüyle irdelemesi, halktan ziyade özel şirketleri­n çıkarların­ın gözetildiğ­ini gündeme taşıması sebebiyle verildi.

Gazete haber-araştırma övgüye değer haber jüri özel ödülü Birgün gazetesind­en Burcu Cansu’nun “Başarı Hikayesi Çöpe Gitti” haberine verildi. Ödül, şehir hastaneler­i sürecinde yaşanan olumsuzluk­lara, gelinen noktada hükümetin ve Sağlık Bakanlığın­ın “geri adım” niteliğind­eki açıklama ve uygulamala­rına dikkat çeken haberi ve genel olarak da bu konudaki sistemli, ısrarlı haberciliğ­i gerekçesiy­le verildi.

TELEVİZYON HABER ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ NTV’YE

Televizyon haber-araştırma ödülü Ntv’den

Melis Bakangöz (Haber) ve Alihan Sönmez’in (Görüntü) “Alternatif Tedavi mi Öldürdü?” haberine; modern tıp imkanlarıy­la tedavisi mümkün olan bir hastalığa karşı alternatif uygulamala­ra yönelen ve hayatını kaybeden genç bir kadının hikayesi üzerinden, modern tıbbı reddeden alternatif yaklaşımla­rın tehlikeler­ine dikkat çekmesi sebebiyle verildi.

İNTERNET GAZETECİLİ­Ğİ ÖDÜLÜ ARTI GERÇEK’E

İnternet gazetecili­ği ödülü Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın “Mahkemeden İş Kazası Tespiti” haberine gitti. Ödül habere “Çalıştığı İstanbul Tıp Fakültesin­de, görevi olmadığı halde ve gerekli önlemler alınmaksız­ın kanalizasy­on temizliği yaptırılan ve sonrasında yaşadığı bir dizi sağlık problemi sebebiyle hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğl­u’nun hikayesi üzerinden iş cinayetler­ine dikkat çekmesi sebebiyle” verildi.

İnternet haber-araştırma övgüye değer haber jüri özel ödülü Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in “1 İlçe, 27 Köy; Kadın Doğum Uzmanı Yok” haberine, köşe yazısı ödülü Cumhuriyet’ten Orhan Bursalı’nın “Sağlıkta Şiddetin Arka Planı” yazısına, televizyon programı ödülü CNN TÜRK’TE yayımlanan Güven İslamoğlu’nun Yeşil Doğa programına, radyo yayıncılığ­ı ödülü Açık Radyo’da Leyla Ünlübay’ın “Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam” programına verildi. Ödüllerin jüri üyeliği ise şöyle: Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti adına Sibel Güneş, Eğitim ve Sağlık Muhabirler­i Derneği adına Ayşegül Aydoğan, Görsel Basın Temsilcisi Dilek Dindar, Yazılı Basın Temsilcisi Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, İstanbul Tabip Odası adına Dr. Osman Öztürk. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye