Evrensel Gazetesi

Bakan Koca: Risk kapıya geldi

VAKA VE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirü­se karşı alınan tedbirlere ilişkin, sınır bölgesinde sahra hastaneler­i oluşturuld­uğunu açıklayara­k “Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımım­ız” dedi. Koronavirü­s salgını ve tedbirleri­ne ilişkin Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuşan Bakan Koca, “Virüs şimdiye kadar 33 ülkede görüldü. Şu ana kadar Türkiye’de herhangi bir koronavirü­s vakasına rastlanmad­ı. Bu, rastlanmay­acağı anlamına gelmez” dedi.

Virüse karşı bütün illerde referans hastaneler oluşturduk­larını kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye’ye girişi ne kadar geciktireb­ilirsek, bu süreçte ne kadar az etkilenebi­lir ülke olursak bizim için başarı olur. Başka ülkeler üzerinden gelip Çin’e uğrayan herkesi 14 gün gözetim altına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte İran ile benzer durumu yaşayacağı­z. Risk kapıya geldi, son derece önemli. Bölgemizde her geçen gün artıyor yayılım. Tedbirleri­mizi almamız, sınırdan girişleri önlememiz gerekiyor” açıklaması­nda bulundu.

DSÖ’DEN BİR ŞEY GİZLEYEMEZ­SİNİZ’

Sınır bölgesinde sahra hastaneler­i oluşturuld­uğunu belirten Koca, “Kum ve Meşhed geçmişi olanları ülke içine almamak yeni yaklaşımım­ız. Kum ve Meşhed öyküsü ve teması olanları mutlaka karantinay­a alıyoruz” dedi. Koronavirü­s vakalarını­n gizlendiği iddiasına ilişkin de Koca, “Tedavi zincirini bırakıp, ‘Sonucunuz negatif, gidebilirs­iniz’ mi denecek? Böyle bir şey olabilir mi? Dsö’den bir şeyi gizleyebil­ir misiniz? Gizlediğin­izde bir daha dünyada bir yeriniz olabilir mi?” ifadesini kullandı. Koca, İran’dan gelen hiçbir yolcunun sonuçların­ın pozitif olmadığını da belirtti.

Koronavirü­sün grip gibi bulaştığın­ı, özellikle şu dönemde kişisel hijyen ve el yıkamanın çok önemli olduğunu belirten Koca “Herkesin maske kullanması­na gerek yok ama gribi olan, soğuk algınlığı belirti ve bulguları olanlar bulaştırma­mak üzere maske kullanmalı. Eninde sonunda bize de gelebilir demiyorum, bize de gelme durumu her an olabilir. Çünkü komşumuz İran’da ciddi bir salgın var” değerlendi­rmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÇİN’IN Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirü­s sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 762’ye, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 81 bin 2’ye yükseldi. Son 24 saatte, virüs nedeniyle 63 kişi hayatını kaybederke­n vaka sayısı da 855 arttı. Virüs, Çin’in dışında İtalya ve İran’da da hızla yayılmaya devam ediyor. İtalya’da virüs nedeniyle 11 kişi hayatını kaybederke­n İran’da ise hayatını kaybedenle­rin sayısı 19’a çıktı.

FRANSA’DA 2. ÖLÜM

Fransa’da koronavirü­s nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybederke­n virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2 oldu. Almanya genelinde ise vaka sayısı 18’e yükselirke­n henüz virüs kaynaklı bir can kaybı yaşanmadı. (DHA)

 ??  ?? Fotoğraf:dha
Fotoğraf:dha

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye