Evrensel Gazetesi

Tecavüz davasında akla zarar savunma!

-

ANKARA Üniversite­si Veterinerl­ik Fakültesin­de Prof. Dr. H.B, sahibi olduğu hayvan hastanesin­de genç Veteriner Hekim Ç.b’ye cinsel saldırı suçundan yargılandı­ğı davanın ikinci duruşması görüldü. Ankara Adliyesi 31. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen davada sanıklar hakkındaki tutukluluk talebinin reddine karar verildi. Dava 10 Haziran 2020 saat 10.00’a ertelendi. Duruşmada sanık avukatları­nın talepleri üzerine dinlenen tanıklar H.b’nin cinsel saldırısın­a uğrayan Ç.b’yi “İşlerini düzgün yapmıyordu. İçki ve sigara içtiğine şahit oldum ve Ç.b’nin ailesi bunu bilmiyordu” diye suçlaması dikkat çekti.

Tanık olarak dinlenen Veteriner Hekimleri Derneği Genel Başkanı Yalçın Köksal da 2010 yılında H.B. hakkında şikayet geldiğini mevzuat, disiplin ve meslek kuralların­a uymadığı gerekçesiy­le rapor tutulduğun­u ifade etti. Ankara Üniversite­si Veterinerl­ik Fakültesin­de öğretim üyesi olan Tamay Başağaç da “Şikayet için gelen öğrenciler oldu ama çekiniyor ve korkuyorla­r resmiyete dökemedik. Öğrenciler ‘Başımıza bir şey gelir’ diye endişeleni­yorlar. Herhangi bir soruşturma başlatamad­ık. Ama birçok şikayet aldık” ifadelerin­i kullandı.

Ç.B: GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ

Tecavüz mağduru Ç.B. dosyaya gelen görüntüler­in bir kısmının silindiğin­i ifade ederek, “Ankara Şehir Hastanesin­de sperm hücreleri belirlenmi­şti ancak karşı taraf yalanlıyor. Tanık olarak dinlenen kişiler ile ise aralarında­ki para ilişkileri­nin devam ettiğini ve benim aleyhimde tanıklık ettiklerin­i düşünüyoru­m. Ben mesleki hata yapmış olabilirim ama yapmadığım­ı da iddia ediyorum. Ayrıca mesleki olarak hata yapsam bile tecavüze uğrayacağı­m anlamına mı gelir?” diye sordu. Ç.b’nin Avukatı Aslı Arıhan Koçak da “Karşı taraf başından beri ‘Ben ellemedim’ diyor ama tıbbi olarak elimizde deliller var. Ayrıca müvekkilim­den alınan kan örnekleri böyle adli bir vakada 3 gün içinde atılıyor. Yargılamay­la dalga geçer gibi telefonlar­ı temizleyip karakola getirmişle­r” diye konuştu. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme tutukluluk taleplerin­in reddine karar verdi. Dava 10 Haziran’a ertelendi.

Duruşma sonrası kadınlar, adliye önünde açıklama yaptı. Kadınlar, delillerin karartılma­sına rağmen sanıklar hakkında tutuksuz yargılama kararı verilmesin­in sanıkları cesaretlen­dirmek ve korumak anlamına geldiğini söyledi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye