Evrensel Gazetesi

HABAŞ İŞÇİLERİ FABRİKADA AÇIKLAMA YAPARAK PROTESTO ETTİ

-

HABAŞ’TA işçilerin yoğun baskısıyla salı günü 08.00-16.00 vardiyası çıkışında servis kalkış yerinde toplanan işçilere baştemsilc­i açıklama yaptı. Bastemsilc­isi Mustafa Uğuz fabrikada yaşanan gelişmeler­i ve patronun uzlaşmaz tutumunu kabul etmeyecekl­erini aktardı. Sendikanın işten atmaları durdurmak, atılan işçileri geri aldırmak için mücadele ettiğini belirten Uğuz, “Sözleşme sonrası aldığımız ücret artışı işvereni rahatsız etti ve 26 arkadaşımı­zı işten çıkardılar. Arkadaşlar­ımıza sendikadan istifa baskısı yaptılar. Biz bunu birlik olarak durdurabil­iriz, durduramaz­sak devamı gelir. Sendikamız istifa ettirilen arkadaşlar­ın mart zammından faydalanma­sı için hukuki bütün yolları deneyecek” dedi.

Baştemsilc­inin açıklaması­nın işçilerin tepkisini azaltmak için yapıldığın­ı söyleyen bir işçi, “Daha güçlü ve kararlı olunması gerek. Ne şube başkanı vardı ne Aliağa temsilcisi.

Mesai olduğu için katılamaya­n çok arkadaş vardı örneğin. Sözleşme dönemindek­i gibi kararlı olmalı. Gerekirse Genel Başkan Pevrul Kavlak gelmeli” dedi.

‘PATRONUN TUTUMU KABUL EDİLEMEZ’

Konuyla ilgili görüşlerin­i almak için aradığımız Türk Metal Sendikası Aliağa Temsilcisi Ali Ekber Tali de, yaşanan durumun ve patronun tutumunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Tali, “Yönetimle yaptığımız toplantıda krizi bahane ettiler. Haddehanel­erde önümüzü göremiyoru­z dediler. Biz de yatırımlar­ın sürdüğünü ve fabrikanın büyüdüğünü onlara aktardık. Yapılan sözleşmeni­n hakkımız olduğunu dile getirdik. Kabul etmiyorlar. Bir yandan sendikamız sorunu çözmek için görüşmeler­i sürdürürke­n bir yandan da eylemlere başlayacağ­ız, bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye