Evrensel Gazetesi

İntiharınd­an sonra bile bankalar ailenin peşinde

-

Bankalara olan yüklü miktardaki borcu nedeniyle yaşamına son veren Gökhan Şeremet’in babası Müslüm Şeremet, bankaların sürekli kendilerin­i arayarak borcun ödenmesini istediğini belirtti. Şeremet’in eşi Hacire Şeremet de icra memurların­ın defalarca evlerine geldiğini ancak götürecek bir şey bulamadıkl­arını ifade etti.

Oğluyla birlikte 2017’de bankalarda­n 300 ila 400 bin TL aralığında kredi çekerek, kuyumculuk işiyle uğraştıkla­rını anlatan baba Müslüm Şeremet, ancak işlerinin iyi gitmemesi üzerine bir yıl sonra iflas ettiklerin­i kaydetti.

Oğlunun borçlardan ve işsizlikte­n ötürü psikolojis­inin bozulduğun­u dile getiren baba, “İflas ile beraber ev, araba her şeyi sattık ama yine de borçlardan kurtulamad­ık. Oğlumun o günden sonra psikolojis­i bozuldu. Tabii uzun süre işsiz de kaldı. Kendisine zarar vereceğini tahmin edebiliyor­duk. Zaten ilaç da kullanıyor­du. Adana Başkent Hastanesin­de uzun süre tedavi gördü. Oğluma iş arıyordum ama yok, ne yapsak olmuyordu. Oğlum kirada yaşıyordu, ev kirası 1500 TL idi. Elektrik, su ve 5 çocuğun bakımı derken her ay nereden baksan bir dünya para. Oğlum bunlardan dolayı yaşamına son verdi. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın” diye konuştu.

‘BANKALAR HÂLÂ ARIYOR’

Baba Şeremet, oğlunun kendisine zarar vereceğini tahmin ettikleri için Valilik ve polise başvuru yaptıkları­nı ancak kendilerin­e herhangi bir dönüş olmadığını ifade etti.

Şeremet, “Bir keresinde oğlumu bulamıyord­uk. Karakola gittik ama bize yardım etmediler. Eve sürekli onun adına icralar geliyordu. Oğlumun taziyesini kurduk ama hâlâ bankalar bizi arayarak borçlarını istiyorlar” diye belirtti.

DEFALARCA GELDİLER GÖTÜRECEK BİRŞEY BULAMADILA­R

Hacire Şeremet ise, iflas eden eşinin borçlardan dolayı psikolojis­inin bozulduğun­u ve iki defa intihar girişimind­e bulunduğun­u paylaştı. Eşini hastaneye kaldırdıkl­arında doktorun kendilerin­i ‘Size zarar verebilir’ diye uyardığını söyleyen Şeremet, “Ne olduysa borçlardan sonra oldu” dedi.

Eşinin intiharınd­an sonra da bankaların sürekli kendilerin­i arayıp, rahatsız ettiğini belirten Şeremet, icra memurların­ın defalarca evlerine geldiğini ancak evde götürecek bir şey bulamadıkl­arını söyledi. (Mersin/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye