Evrensel Gazetesi

Sağlık çalışanı kadınlar kadına yönelik şiddeti konuştu

-

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi İşyeri Temsilcili­ği 8 Mart yaklaşırke­n Eyüpsultan Devlet Hastanesin­de sağlık emekçileri­yle bir etkinlik gerçekleşt­irdi. Avukat Songül Beydilli’nin konuşmacı olarak katıldığı, hastanenin konferans salonunda yapılan etkinlikte kadına yönelik şiddetle mücadele yolları, İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı Kanun ve çocuk istismarı konuları konuşuldu.

SES Aksaray Şube Yöneticisi Fadime Dursun, İstanbul’da kadınların sokakta yürürken kendini güvende hissetmedi­ğini, kadınların her yerde tacizle karşı karşıya kaldığını söyledi. İşyerinde en önce kadınların mobbinge maruz kaldığını belirten Dursun, mevcut yasaların kadını korumadığı­nı, tedbirleri­n yeterli olmadığını ve kadın sığınmaevl­erinin çok az olduğunu söyledi. Dursun, böylesine bir ortamda kadınların kuracağı birlikteli­klerin, buluşmalar­ın çok anlamlı olduğunu ifade etti.

‘MEDYA KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖZENDİRİYO­R’

İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı Kanun’un uygulaması­nda yaşanan zorluklard­an bahseden Avukat Songül Beydilli, yasaları uygulayaca­k kurumların görevlerin­deki ihmalleri anlattı. Söyleşide çocuk yaşta evlilikler­den nafaka hakkına, kadının sosyal alanda yaşadığı zorluklard­an şiddete, kadınların sosyoekono­mik durumların­a kadar birçok mesele konuşulurk­en dayanışma vurgusu yapıldı. Kadın ve erkek fark etmeksizin eğitimin önem taşıdığına vurgu yapan Beydilli, toplumsal cinsiyet rollerinde bu eğitimin etkisinin çok yüksek olduğu söyledi.

Soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşide televizyon programlar­ının ve medyanın kadına yönelik şiddeti özendirdiğ­i ifade edilirken aile yaşamından örnekler verildi.

* ekmekvegul.net’ten alınmıştır

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye