Evrensel Gazetesi

ASKER KAYIPLARI ARTIYOR

-

AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşt­irilen ko“‘Siyaset Akademide Başlar” programınd­a Erdoğan, İdnuşan Cumhurbaşk­anı Tayyip lehine döndülib’deki gelişmeler­in Türkiye’nin şehidimiz var. ğünü ileri sürerek “İdlib’de üç kaybı çok Fakat onun yanında rejim güçlerinin büyük” dedi. kullanErdo­ğan aynı zamanda şu ifadeleri ile görüşmedı: “Sahada mücadelede Rusya toprağı oller sürüyor. Biz bu topraklar huzur öldüren bir sun istiyoruz. Binlerce vatandaşın­ı Siyasette Esed’i dost olarak kabul etmiyoruz. önemlidir. Biz her mevzi her mevki her temsil Rusya’nın Adana Mutabakatı­yla Suriye’deyiz. durması mümdesteği olmasaesed’ın ayakta kün değil.” (HABER MERKEZİ)

harova, “İdlib, Heyet Tahrir el Şam’ın kalesi haline geldi” çıkışı yaptı. Rus sözcü, gerilimin Rus-türk mutabakatl­arının uygulanmam­ası nedeniyle arttığını söyledi

İDLİB’DE SERAKİB MUAMMASI

Türkiye ile Rusya’nın Ankara’daki İd

lib görüşmeler­inin ikinci gününde, sahada yeni bir kriz patlak verdi. Silahlı gruplar, üç hafta önce Suriye ordusunun kontrolüne geçen Serakib kasabasınd­a kontrolü geri aldıkların­ı duyurdu. Rus askeri kaynaklar ise iddiayı yalanladı.

Serakib’in yeniden cihatçılar­ın kontrolüne geçtiği haberi, Reuters ajansı tarafından Türkiye destekli Suriye Ulusal

Kurtuluş Cephesinin Sözcüsü Naci Mustafa’ya dayandırıl­dı.

Rus medyasına isim vermeden konuşan bir Rus askeri kaynak ise Suriye hükümet güçlerinin Serakib’e yönelik saldırıyı başarıyla püskürttüğ­ünü söyledi. Kaynak, cihatçılar­ın iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Serakib, Halep-İdlib-hama-humus-şam üzerinden Ürdün’e kadar uzanan M5 kara yolu ile Halep-İdlib-lazkiye kentlerini bağlayan M4 kara yolunun kesiştiği noktada bulunuyor. Suriye ordusunun bölgedeki ilerleyişi nedeniylet­Sk’ye ait bazı gözlem noktaları kuşatma altında kalmıştı. Türkiye Suriye ordusuna şubat sonuna kadar süre verdiğini ilan etmişti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf:aa
Fotoğraf:aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye