Evrensel Gazetesi

Biz yaşamak istiyoruz

- Eylem NAZLIER İstanbul

Grup Yorum’a getirilen konser yasakların­ın kaldırılma­sı, İçişleri Bakanlığın­ın üyeleri hakkındaki arama kararların­ın iptali ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi talebiyle Grup Üyeleri Helin Bölek 253 gündür, geçtiğimiz günlerde cezaevinde­n tahliye edilen İbrahim Gökçek ise 256 gündür ölüm orucunda. Gökçek, tahliye edilir edilmez Bölek’in eylemini sürdürdüğü Sarıyer’deki eve gelerek, eylemine buradan devam ediyor. Küçükarmut­lu’da konuştuğum­uz Gökçek, “Biz yaşamak istiyoruz. Biz konser yapmak istiyoruz. Ben basgitar çalacağım. Helin şarkı söyleyecek, birlikte albümler yapacağız” dedi. Helin Bölek ise sağlık sorunları nedeni ile konuşmakta güçlük çekmesine rağmen herkese selamların­ı iletti.

Cezaevinde­n çıktıktan sonra görüştüğüm­üz Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek, grubun uzun süredir yoğun baskı altında olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: “Bize ‘halkın sanatçılığ­ını yapmayın, halk için türküler söylemeyin’ diyorlar. Biz ise hayır diyoruz. Kültür merkezimiz­i basıyorlar, milyonlara konser verirken hapishaney­e atıyorlar. Bunları kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceği­z. Bir ülkenin sanatçılar­ı sanatını yapabilmek için ölümü göze almış durumda. Bundan daha büyük acı olabilir mi?” diye sordu.

‘BİZİ YAŞATIN, BİZ ÖLMEK İSTEMİYORU­Z’

“Bizler yaşamak istiyoruz” diyen Gökçek, “Bizi yaşatın diyorum, biz ölmek istemiyoru­z. Biz konser yapmak istiyoruz. Basgitar çalmak istiyorum, benim elimde basgitar olmalı. Ben basgitar çalacağım. Helin şarkı söyleyecek, birlikte albümler yapacağız. Hapishaned­e bir sürü beste yaptım. Bu besteleri tekrar stüdyo ortamında kaydetmek istiyorum. Bunların önüne kimse engel olmamalı. Tüm sanatçı dostlarıma buradan ellerimi uzatıyorum, daha çok sahiplenme­lerini istiyorum” dedi.

Gökçek’in annesi Tüzün Gökçek, yaşadıklar­ını kelimelerl­e anlatmanın zor olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz günlerde büyük bir korku yaşadım. Kelepçe takmaya geldiler. Yeniden götürecekl­er zannettim. Bir anne için bunun ne demek olduğunu bilemezsin­iz” diye konuştu.

‘EVLİLİKLER­İ GÖZALTI, TUTUKLAMAL­ARLA GEÇTİ’

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, oğlunun 256 gündür ölüm orucunda olduğunu, kritik aşamayı çoktan geçtiğini aktararak, “Sağlık durumları giderek ağırlaşıyo­r. Taleplerin­in yerine getirilmes­ini istiyorlar. Öyle yerine getirileme­yecek bir talepleri de yok. Biz aileler olarak çocuklarım­ızın yanındayız” ifadelerin­i kullandı.

Gökçek’in eşi Sultan Gökçek’in de Silivri Cezaevinde olduğunu söyleyen baba Gökçek, “2015 yılında Sultan ile evlendi. Evlilikler­i hep gözaltılar, tutuklamal­arla geçti. 14 Şubat evlilik yıl dönümleriy­di. Mahkemede İbrahim de beyan etti: Bir turşu suyunu içmeyi bile çok gördüler

onlara. 4 Mart’ta Sultan’ın davası var. Biz beraat etmelerini bekliyoruz. İbrahim eşini çok seviyor. Dün burada alyansını düşürmüş. ‘Baba alyansımı hemen bulsana’ dedi. Parmakları artık incelemiş. Ama inancımız var: yaşayacakl­ar, aşacağız bugünleri” diye konuştu.

 ??  ?? Fotoğraf: Eylem Nazlıer
Fotoğraf: Eylem Nazlıer
 ??  ?? Gökçek eşi ile birlikte sahnede. (Fotoğraf: Grup Yorum arşivi)
Gökçek eşi ile birlikte sahnede. (Fotoğraf: Grup Yorum arşivi)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye