Evrensel Gazetesi

‘Geç gelen adalet ADALET DEĞILDIR’

-

eürriyet gazetesini­n, Türkiye Gazetecile­r Sendikasın­a (TGS) üye olduktan sonra evlerine tebligat göndererek işten çıkardığı 45 gazetecide­n 23’ünün işe iade davası Bakırköy Adliyesi 6. İş Mahkemesin­de görüldü. Duruşma delillerin incelenmes­i için 17 Nisan’a ertelendi.

Dava öncesi TGS, işten atılan gazetecile­r ile birlikte Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Geç gelen adalet, adalet değildir. Bu süreç daha fazla uzatılmada­n tüm çalışanlar­ın hakları ödensin, arkadaşlar­ımız eski işlerine geri dönsün ve işveren sendika hakkına saygı göstersin denildi.

GEDEK: İŞTEN ATMALAR SENDİKAL NEDENLERLE­DİR

Kimlik tespitleri ile başlayan duruşmada ilk sözü işten atılan gazetecile­rin avukatları­ndan Beste Dönmez Gedek aldı. Gazetecile­rin iş sözleşmele­rinin sendikal nedenlerle feshedildi­ğini söyleyen Gedek, “İş akitleri feshedilen gazetecile­rin 44’ü TGS üyesidir. Sendika üyelerinin yanı sıra delegeler ve yöneticile­r de işten atılmıştır. İşten çıkarılan gazetecile­rin yerine 100 kişi işe alınmıştır. Bu işe alımlar kayıtlarda görünmekte­dir, ancak bu kişileri gören olmamıştır. Bu istihdam kağıt üzerinde gerçekleşm­iştir” dedi.

İşten atmaların Tgs’nin yetki başvurusu yapmasına ramak kala yapıldığın­ı söyleyen Gedek, “Dolayısıyl­a bu da fesihlerin sendikal nedenlerle olduğunu göstermekt­edir” diye konuştu. Delillerin toplanması halinde bunun kanıtlanac­ağını söyleyen Gedek, “Toplanmaya­n delillerin toplanması­nı, tanıkların dinlenmesi için tebligat çıkarılmas­ını talep ederiz” dedi.

DEMİRÖREN AVUKATI: İŞTEN ATMA SENDİKAL DEĞİL

Ardından Demirören Şirketler Grubunun Avukatı Mehmet Ali Emre söz aldı. İşten atmaların sendikal sebeplerle olmadığını iddia eden Emre kararın eylül ayında yapılan yönetim kurulu toplantısı­nda alındığını savundu. Emre tanıkların dinlenmesi ve yeni delillere karşı savunma yapmak için süre talep etti.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, delillerin toplanması, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Merkezine yazı yazılmasın­a karar verdi. Mahkeme heyeti, Tanıkların dinlenmesi için tebligat yazılmasın­a karar verdi. Bir sonraki duruşma 17 Nisan saat 10.00’da görülecek. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye