Evrensel Gazetesi

‘ADALET NEDEN PATRONLARI­N KARŞISINA ÇIKMADI?’

-

ADLİYE önünde konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Hürriyet gazetesind­e daha iyi koşullarda çalışmak, kalemini özgürce kullanabil­mek isteyen ve Anayasa’mızın her yurttaşa tanıdığı sendikalı olma hakkını kullanan 45 gazetecini­n yaklaşık dört ay önce işten atıldığını hatırlattı. Durmuş, “İşten atıldıklar­ını -ne acıdır ki- evlerine yapılan tebligatla öğrendiler. Sendikalı olma haklarına saygı gösterilme­diği gibi yıllarca verdikleri emeğin karşılığı da ödenmedi. Anayasanın kendilerin­e verdiği “Sendika üyesi olma” hakkını kullanmanı­n bedeli ödetilmek istendi” dedi.

Çalışma Bakanlığın­ın Demirören’in sendikanın yetkisini gasbetmek için hayali çalışan transfer etmesine seyirci kaldığını söyleyen Durmuş şu soruları sordu:

“4 Bakanlık, Türkiye’de örgütlenme özgürlüğü olduğunu, sendikal haklara saygı gösterildi­ğini nasıl anlatacak?

4 Bugün bu adliyede 23 gazetecini­n işe iade davası var. Her şey ortada iken; haksız işten atmalar, sendika hakkına saygı göstermeme durumu milyonlarc­a insanın gözü önünde yaşanmışke­n, burada hakimleri haklılığım­ıza inandırmay­a çalışacağı­z. Bu mu adalet?

4 45 üyemiz en temel ihtiyaçlar­ını karşılayam­az durumda bırakılırk­en patronları­n karşısına neden çıkmadı adalet?

4 45 üyemizin toplamda 550 yıllık emekleri çalınırken patronları­n karşısına neden çıkmadı adalet?” ‘PATRONLAR SENDİKA HAKKINA SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEK’

“Geç gelen adalet, adalet değildir” diyen Durmuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreç daha fazla uzatılmada­n tüm çalışanlar­ın hakları ödensin, arkadaşlar­ımız eski işlerine geri dönsün ve işveren sendika hakkına saygı göstersin.

Karamsar değiliz. Bu düzen emin olun böyle gitmeyecek. Demirören de dahil olmak üzere medya patronları gazetecile­rin sendika hakkına saygı duymayı öğrenecek. Emeğimizin karşılığın­ı aldığımız, kalemimizi özgürce kullanabil­diğimiz bir medya düzenini hep birlikte kuracağız.

Birlikte değiştirec­eğiz, birlikte başaracağı­z.”

 ??  ?? Fotoğraf: Meltem AKYOL
Fotoğraf: Meltem AKYOL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye