Evrensel Gazetesi

‘SIBYANDAN BAŞKA ÇÖZÜMÜM YOK’

-

BİR ilaç fabrikasın­da çalışan Nurcan Başer, yakında çocuğunu sıbyan mektebine göndermek zorunda kalacağı için kaygılı. “İşimden çıkmak istemiyoru­m, çocuğumu sıbyan mektebine vermek istemiyoru­m, ama başka bir çözümüm de yok” diyen Nurcan, çaresizliğ­ini ve korkuların­ı şöyle aktarıyor:

“Eşim yakın bir zamana kadar işsizdi, 6 ay işsiz kaldı. Borçlar birikti, ev sahibi evden çıkarmaya çalıştı. Ben işe girdim böyle olunca. Köyden kayınvalid­emi çağırdım çocuklara baksın diye. Ama birkaç haftaya geri dönecek. Mahallede kreş olmadığı için mecburen çocuklarım­ı sıbyan mektebine vereceğim.

Burada çalışan anneler de oraya veriyor. Ama pahalı, 850 lira istiyorlar. Bin lira da senelik kırtasiye masrafı için istediler. Yan komşum da 650 lira veriyor. Ben devletten kreş yardımı istemeye gittim, ama MEB’E kayıtlı bir kurum olmadığı için, çocuğumun orada olduğuna dair bir belge veremeyece­klerini söylediler. Allah korusun çocuğuma oradayken bir şey olsa ne yapacağım, orada olduğunu bile kanıtlayam­am, bundan korkuyorum.

Yukarı Atakent Mahallesi'nde özel kreşler var, ancak hem servis ücreti hem de kreş fiyatları neredeyse benim maaşına denk düşüyor. Sıbyan mektebinde­n başka bir çözümüm yok. Çocuğumun etkilenece­ğini düşünüyoru­m ama komşularım ‘Düşünme öyle’ diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyoru­m...”

‘OYUMU KREŞ İÇİN VERMİŞTİM’

Küçükçekme­ce Belediyesi­nin, vaatlerini yerine getirerek İkitelli’ye çalışma saatlerine uygun kreşler açmasını istiyor Nurcan. “Devletin uygun fiyatlı, saatleri çalışma saatimize uygun kreşler açmasını istiyoruz. ‘Vakıflara çocuk vermeyin’ diyor CHP, ama mecbur kalınca ne yapacağız, çalışmamız da lazım? Ya evde oturacaksı­n diyorlar ya da ‘gideceksin sıbyana vereceksin. Ekrem İmamoğlu’ya oy verme sebebim çocuklar ve kadınlar için verdikleri vaatlerdi. Herhalde yapacak dedim, neredeyse bir yıl oldu, bizim mahallede hâlâ tek bir kreş yok.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye