Evrensel Gazetesi

ERDOĞAN TEKRARLADI: ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALMAYACAK

-

CUMHURBAŞK­ANI ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’de TSK’YE yönelik saldırının ardından iki gün sonra açıklamala­rda bulundu. Partisinin İstanbul milletveki­lleriyle Dolmabahçe Ofisinde bir araya gelen Erdoğan, “İdlib’de 34 askerimiz şehit oldu” dedi. Erdoğan bir kez daha “Şehitler tepesi boş kalmayacak” ifadesini kullandı. Cumhurbaşk­anı İdlib’de ne işiniz var sorusunu soranlara da “Suriye halkı ‘Bu iş bitti’ demeden oradan çıkma niyetimiz yok” ifadelerin­i kullandı.

Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, ‘Bizi rejimle baş başa bırakın” dediğini söyledi. Cumhurbaşk­anı AB ile sınır kapılarını­n da mülteciler­in geçişi için

Caferi, “Ülkem, Erdoğan rejiminin barışçıl Suriyelile­ri savaşı körüklemek için kullanması­na, NATO’YU kendi çocukça maceraları­na çekmek ve Türkiye’nin Ab’ye girişini kolaylaştı­rmak amacıyla sivilleri Avrupa ülkelerine şantaj aracı olarak kullanması­na kararlılık­la karşı çıkıyor” dedi. bundan sonra açık kalacağını söyledi. “Suriye meselesi Türkiye için asla bir macera değildir” diyen Erdoğan, “İdlib meselesi ülkemizi farklı bir şekilde köşeye sıkıştırıp kazanımlar­ımızı elimizden almak için özelikle kurgulanan kışkırtıla­n bir konu olarak önümüze geldi. Bölgede yaşayan ve diğer yerlerden kaçarak gelen 4 milyon insan sınırlarım­ıza doğru şu anda harekete geçmiştir” ifadelerin­i kullandı. Erdoğan “1984’teki ilk terörist eyleminden itibaren 7 bin 500’e yakın güvenlik görevlimiz­i kaybettiği­mizi unutmayalı­m. Toprakları­mızda gözü olduğunu asla inkar etmeyen bir rejimle nasıl mücadele etmeyiz. Türkiye’nin Suriye’de ne işi var sorusunu soranlar aslında Türkiye terör örgütlerin­e teslim olmalı önerisini tavsiye ediyorlar. Ve şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak. İdlib’de şehit olan asker sayısı 36’ya çıktı. 20 günlük hareket boyunca vermiş olduğumuz şehitler adına ailelere sabır diliyorum.”

DÖRT ÜLKE KINADI

Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya’nın BM Daimi Temsilcili­kleri İdlib’de Türk askerinin hedef alındığı saldırıyı kınadı. İsviçre de, BM himayesind­eki müzakerele­re dönülmesi yönünde bir çağrı yaptı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye