Evrensel Gazetesi

Bursa Kitap Fuarı etkinlik programı açıklandı

-

BURSA Kitap Fuarı, bu yıl 7-15 Mart tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslarara­sı Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşt­irilecek. Bu yıl 18’inci kez düzenlenec­ek kitap fuarına 300 yayınevi ve kitle örgütü katılacak. Dokuz gün boyunca düzenlenec­ek panel, söyleşi, atölye çalışmalar­ı ve çocuk etkinlikle­rinden oluşan 90 kültür etkinliği ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyl­a buluşacak. Fuarın konukları arasında Gülten Dayıoğlu, Altan Öymen, Şükrü Erbaş, Enver Aysever, Haydar Ergülen, Bedia Akartürk, Hasan Ali Toptaş, Behiç Ak, Irmak Zileli, Mine Soysal, Mete Yarar, İsmail Saymaz, Hakan Akdoğan, Gaye Boralıoğlu, Yiğit Bener, Kaan Murat Yanık, Mine Söğüt, Altay Öktem ve daha pek çok şair, yazar ve bilim insanı yer alacak.

Bursa Kitap Fuarı çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalar­ından oluşan etkinlikle­re ev sahipliği yapacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesi tarafından hazırlanan “Karagöz Gölge Oyunu” ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Masal Diyarına Yolculuk” atölyeleri­nde fuarın minik ziyaretçil­eri bir araya gelecek.

8 MART FUARDA KUTLANACAK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, fuarda düzenlenec­ek etkinlikle­rle kutlanacak. “Edebiyatım­ızda Kadın Yazarlar” başlığı altında Türk edebiyatın­daki önemli kadın yazarların hayatı ve eserleri üzerine söyleşiler gerçekleşe­cek. Bu söyleşiler­de kitapsever­ler, Halide Edip Adıvar, Sevgi Soysal, Leyla Erbil, Suat Derviş, Fatma Aliye, Nezihe Meriç, Sennur Sezer ve daha pek çok kadın yazarı yakından tanıma fırsatı yakalayaca­k.

Girişin ücretsiz olduğu kitap fuarı her gün 10.00-19.30, kapanış günü olan 15 Mart tarihinde ise 10.0019.00 saatleri arasında ziyaret edilebilec­ek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: TÜYAP
Fotoğraf: TÜYAP

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye