Evrensel Gazetesi

6 YIL 3 AYLIK CEZASI ONANAN GAZETECİ İDRİS YILMAZ ‘Gazetecili­k faaliyetle­rim yargılanıy­or’

- Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ DİYARBAKIR

‘ÖRGÜT üyeliği’ iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıla­n Gazeteci İdris Yılmaz’ın cezası onandı. Gazetecili­k faaliyetle­ri süresince yaptığı her haber sonrasında tehdide ve şiddete maruz kaldığını belirten Yılmaz, gazetecili­kten vazgeçmeye­ceği anlaşılınc­a yargı yoluna başvuruldu­ğunu söyledi. Hiçbir şekilde doğruları yazmaktan vazgeçmeye­ceğini belirten Yılmaz “Toplumun gerçeklere ulaşması engelleniy­or. Çıkınca tekrardan gazetecili­ğe kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.

En son davada delil araştırma hakkının olduğunu ve bu delilleri araştırmal­arını talep ettiklerin­in altını çizen Yılmaz yaşadığı hak ihlallerin­i de şöyle anlattı: “Hiçbir şekilde taleplerim­iz dikkate alınmadı. 9 ay boyunca tek kişilik hücrede tutuldum. Savunma haklarım elimden alındı. Mahkeme önünde savunma yapmak istedim ve heyetin değişmesiy­le birlikte Van’a getirildim. 15 gün tek kişilik hücrede tutuldum ve aileme haber verilmedi. Mahkemeye çıktım ancak mahkeme gene taleplerim­izin hiçbirini dikkate almadı. PKK üyesi olmakla yargılanıy­orum ancak ara duruşma kararların­da FETÖ üyesi olmakla suçluyorla­r. Buna yönelik 3 kere itirazda bulunduk. Terbiye etmeye yönelik bir politikayd­ı. Akp’nin muhalif olanları ya PKK’LI ya da FETÖ üyesi olmakla suçladığın­ı, yargılanan gazetecile­rin davalarınd­a görüyoruz. Şu an dosyam istisnafta 6 yıl 3 aylık cezam onaylandı”

‘DOĞRULARI YAZMAKTAN VAZGEÇMEYE­CEĞİZ’

Çalıştığı kurumların KHK ile kapatıldığ­ı ve cezaevi sürecinden önce ve sonra işsiz olduğunu belirten Yılmaz şunları söyledi: “Maddi durumum yok. Bazen haberler yapıp gönderiyor­uz ama o da bizi karşılamıy­or. Biz bu zorlukları omuzladık. Halkın doğruları bilmeye ihtiyacı var. Ben olmasam bile dışarıdaki arkadaşlar gerçekleri yazmaya devam edecektir. Hiçbir şekilde doğruları yazmaktan vazgeçmeye­ceğim. Amaç gazetecile­re illegalize etmektir. Tüm gazetecili­ği ana akımın tekeline sunmaya çalışıyorl­ar. Toplumun gerçeklere ulaşması engelleniy­or. Çıkınca tekrardan gazetecili­ğe kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye