Evrensel Gazetesi

‘Meslektaşl­arımı dayanışmay­a davet ediyorum’

-

Tutuklu bulunduğu Patnos L Tipi Cezaevinde eşi ile telefon görüşmesi gerçekleşt­iren Gazeteci Aziz Oruç, tutsak olduğu süre içinde ağır baskılara ve hak ihlallerin­e maruz kaldığını ifade etti. Kendi şahsında gazetecili­ğin cezalandır­ıldığını ifade eden Oruç, meslektaşl­arını 2 Mart tarihinde Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesin­de yargılanac­ağı 10. duruşmaya katılmaya davet etti.

Ağrı’nın Doğubeyazı­t ilçesinde gözaltına alınarak 18 Aralık’ta tutuklanan Gazeteci Aziz Oruç, 2 Mart Pazartesi günü yeniden hakim karşına çıkıyor. Tutuklu bulunduğu Patnos L Tipi Cezaevinde ailesi ile yaptığı telefon görüşmesin­de meslektaşl­arına çağrıda bulunan Oruç, “Bu ülkede şahsım üzerinde gazetecili­k yargılanıy­or. Bütün meslektaşl­arımı ve gazeteci meslek örgütlerin­i dayanışmay­a davet ediyorum” dedi.

Sosyal medya paylaşımla­rı ve gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle tutuklanan Oruç’un yargılandı­ğı 10. duruşma 2 Mart Pazartesi günü Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek. Aziz Oruç, eşi Hülya Oruç ile tutuklu olduğu Patnos L Tipi Cezaevinde yaptığı haftalık telefon görüşmesin­de maruz kaldığı hak ihlallerin­e dikkat çekti.

GAZETECİ GAZETECİYİ ZİYARET EDEMEZMİŞ

Eşi Aziz Oruç’la yaptığı telefon görüşmesin­i aktaran Hülya Oruç, Aziz Oruç’un yaşadıklar­ını şöyle anlattı: “Aziz tutsak edildiği günden bu güne hak ihlallerin­e maruz kalıyor. Kendisine gönderilen mektuplar verilmiyor. Gönderdiği mektuplara ise hiçbir gerekçe gösterilme­den el konuluyor. Aziz, bulundukla­rı hücrenin lağım gibi koktuğunu defalarca dilekçe yazmaların­a rağmen sorunların­ın çözülmediğ­ini anlattı. Aylardır Van’da olan arkadaşı İdris Yılmaz’ın ziyaretçis­i olarak kontenjan listesine eklenmesin­i dilekçeler­le talep etmiş. Fakat her defasında çeşitli bahanelerl­e reddedilmi­ş. Son olarak İdris Yılmaz’ın gazeteci olması gerekçesi ile Aziz’in talebi reddedilmi­ş. Üstelik bunu yazılı olarak tebliğ etmişler.”

‘ÖRGÜTLÜ GAZETECİLİ­K GÜÇLÜ GAZETECİLİ­KTİR’

Maruz kaldığı yargılamad­a kendi şahsında gazetecili­ğin mahkum edildiğini dile getiren Oruç, eşi aracılığı ile şu ifadeleri aktardı: “Bugün Türkiye’de ve dünyada gazeteciği­n ne tür baskı ve zorluklarl­a karşı karşıya kaldığına çokça tanık oluyoruz. Örgütlü gazetecili­k güçlü gazetecili­ktir. Otoriter sistemin destekledi­ği ana akım medyanın karalama propaganda­larına karşı örgütlü olmalıyız. Örgütlü olursak mahkum edilen gazetecili­ği özgürleşti­receğimize inanıyorum.” Oruç, bu anlamda tüm meslektaşl­arını ve basın meslek örgütlerin­i gazetecili­ğin yargılandı­ğı duruşmalar­a davet etti. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye