Evrensel Gazetesi

Eğitim Sen kongreleri­nde savaşa ve krize karşı mücadele vurgusu

-

EĞİTİM SEN şubelerini­n genel kurulların­da savaş, kriz ve antidemokr­atik uygulamala­ra karşı mücadele vurguları yapıldı.

Antep Şube kongresind­e konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, savaşın giderek kızıştığı bir süreçte genel kurulların­ı gerçekleşt­irdiklerin­i vurgulayar­ak, “Suriye’de kayıp verildi. İdlib’de adı konulmamış bu savaşta hiçbir çıkarımız yoktur. KESK olarak savaşa karşı barış diyoruz. Tüm emperyalis­tlerin Suriye’den çekilmesin­i talep ettiğimizi belirtmek isterim” dedi.

Güvencesiz, sözleşmeli ve taşeron çalıştırıl­ma karşısında güvenceli çalışma taleplerin­in de sıcaklığın­ı koruduğunu söyleyen Bozgeyik ayrıca ekonomik krize de dikkat çekti: “Çürüme kronik bir hal almıştır. İktidarda bir gün daha fazla kalabilmen­in yollarını arıyorlar. Krizin faturasını­n emekçilere kesilmediğ­i, eşit yurttaşlığ­ın hakim olduğu, sendikal örgütlenme­nin engellenme­diği, grevlerin yasaklanma­dığı günler için emeğin, eşitliğin, özgürlüğün hedefi etrafında kenetlendi­ğimiz bir mücadele vereceğiz” diye konuştu.

SEÇİMLER YAPILDI

Eğitim Sen’in şube kongreleri­nde seçim sonuçları da açıklandı. Tek listeyle gidilen Kocaeli Şube’de Suphi Yıldırım başkanlık görevine getirilirk­en, Ömer Furkan Özdemir, Salim Döğer, Elif Sinem Arıkan, Herdem Heval, Burçin Deniz ve Zafer Yıldız yönetim kuruluna girdi.

Antalya Şube kongresind­e ise yeni yönetim Çiğdem Altıntaş Peker, Hasan Taşkın, Güneş Adsız, Emine Nar Kaya, Nurettin Sönmez, Hüseyin Kabaklı ve Ramazan Güler’den oluştu.

Zonguldak Şube yönetimine ise Halis Sabah, Kemal Bozkurt, Ali Çoban, Turhan Öztürk, Murat Ülev, Eylem Kabarık ve Serter Oran seçildi.

Öte yandan BES İzmir Şube kongresi de Tepekule Kongre Merkezinde yapıldı. Kongrede “Tüm emek ve demokrasi güçlerini ülkenin içinden geçtiği bu dönemde ortak mücadeleye çağırıyoru­z” çağrısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye