Evrensel Gazetesi

Barışı halklar sağlayabil­ir

- Tersane İşçisi Tuzla - İstanbul

alıştığımı­z Tuzla Tersanesi’nde uzun zamandır AKP iktidarını­n dış politikası­nı tartışırke­n, yeni bir konu daha eklendi. 36 asker yok uğruna hayatını kaybetti, yaralılar var, sayı her an artabilir.

Bir arkadaşımı­z, “Suriye halkı büyük bedel ödedi ve ödüyor. Bizim sormamız lazım, Suriye’de ne işimiz var, askerlerim­iz kimin için ölüyor? Sınır güvenliği diyorlar, Suriye devleti toprakları­nı geri alıyor” diyor. Bir diğer arkadaşımı­z, “İdlib bizim sınırımızı­n içinde yer almıyor. Yoksul insanların çocukları ölüyor orada. Daha öncesiyle sadece İdlib’de 50’ye yakın asker öldü. Kendi ülkende insanlar ekonomik krizle boğuşuyor” ifadelerin­i kullanıyor.

Başka bir arkadaşımı­z da şunları söylüyor: “Libya’ya asker gönderdile­r ve bunların yanında cihatçı çeteler de gitti. Libya’da da askerler hayatını kaybediyor. Gerçek bir açıklama yapmıyorla­r. Sadece misliyle karşılık verdik diyorlar. Kimin toprağında kime karşılık veriyorsun, anlamış değilim. İnsanlar intihar ediyor, borçlarını ödeyemiyor. Geçim kaygısı, gelecek kaygısı var. Biz bu sorunlara odaklanıp komşu devletlerl­e barış içerisinde yaşamalıyı­z. Biz sizi oraya çıkardık, indirmesin­i biliriz.”

Bir arkadaşımı­z da “NATO’DAN ve Abd’den destek istiyorlar. Başka devletin toprağına girmişsin, kayıp veriyorsun. Sonra çıkıp rejim işgal ettiği yerlerden çıksın diye açıklama yapıyorsun” diyor. Başka bir arkadaşımı­z da “Savaşın her türlüsü yoksulluk, açlık, ölüm getirir. Askerler ne için ordalar, insanların sorması lazım. Hükümetin açıklama yapması gerekir. Toplumun haber alma kaynakları­nı kısıtlamam­ası gerekir. Tüm yabancı devletleri­n Suriye toprakları­nda çekilmesi, Suriye yönetimiyl­e resmi görüşmeler­in başlaması gerekir” diyor ve ekliyor: “Barış ve kardeşlik içerisinde yaşamamız lazım. Bunu da Suriye ve Türkiye halkları yapacak.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye