Evrensel Gazetesi

Ağabey İdlib nere?

- Metal işçisi İzmir

Gece sabah oldu galiba diye uyanıp sabahın olmadığını, alarmın çalmasına daha 1 saat olduğunu farkederiz de uyanmışken sosyal medyaya girelim deriz ya... Öyle bir gecede hiçbir yere giremeyinc­e kötü bir şey olduğunu düşünmek Gezi ayaklanmas­ından yadigar kalan bir refleks oldu bizde.

Sabah işyerine giden serviste VPN’I açıp neler oluyor diye baktığımda ise 9 şehit ile başlayan haberlerin çay molasına varıncaya kadar 33’e çıktığına tanık oldum.

Molada askerliğin­i Hakkari’de hem de üst noktasında yapan ve yeni işbaşı yapan arkadaşım daha atamadığı askerlik psikolojis­i ile “Abi İdlib nere, bizim ne işimiz var orada? Şimdi benim alt devrelerim haritada bulamayaca­kları bir yer için tüm gece kar üstünde hazır kıta bekliyorla­r” diye söylenince, beklenen işaret gelmiş gibi herkes hep bir ağızdan konuşmaya başladı. Cümlelerin hepsinin küfürle başlayıp küfürle bittiğinde­n oraları es geçerek arkadaşlar­ımın söyledikle­rine dönmek istiyorum.

Genelde şu sözler söylendi: “Bizim orada ne işimiz var, İdlib neresi”, “Biz neden Suriye’de dolaşıyoru­z”, “Kendi ülkemde olsa amenna ama niye Suriye’deyiz”, “Hep Erdoğan’ın yüzünden, ceplerini dolduracak­lar ya, geçen de şehitler için bir iki kişi dedi. Sonra gazeteci sorunca da kim dedi diyor. Onlar için hep bir iki kişiyiz biz”, “İnternet neden kapalı ki neyi saklıyorla­r. Instagram’a girilmiyor, Facebook yok, Youtube bile kapalı, neyi saklıyorla­r diye merak ediyor insan”, “Kimse de kalkıp bir açıklama yapmıyor. Vali çıktı devleti temsilen başka kimseden ses soluk yok. Utanıyorla­r diyeceğim ama onlar utanmaz...”

Sonuç olarak 2 yıla yakın çalıştığım fabrikayı bu kadar kritik bir konuda, ilk defa Akp’nin politikası­ndan bu kadar uzak ve bu kadar karşı gördüm.

Herkesin bu savaşa bu bataklık politikası­na hayır deme nedeni farklı olsa da birleştiği nokta bu savaşın ve ölümlerin ülkenin çıkarları için değil Akp’nin çıkarları için olduğu gerçeğidir.

 ??  ?? Fotoğraf: Ekber Türkoğlu - AA
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu - AA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye