Evrensel Gazetesi

Ulaşamayac­ağımız binalar yapmak yetmiyor

- Çukurova Üniversite­si İletişim Fakültesi Öğrencisi

Merhaba, geçtiğimiz günlerde Evrensel sayfaların­a fakülteye ulaşmak için yaşadığımı­z sorunlar yansımıştı. Fakültemiz üniversite alanında olmasına rağmen kampüs dışı olarak sayılıyor. Bizimle beraber hukuk, otomotiv mühendisli­ği, erkek yurdu ve yeni açılacak olan eczacılık ve güzel sanatlar fakültesi öğrenciler­inin de sorunları aynı. Ringler çok uzun aralıklarl­a çalışıyor ve yetersiz kalıyor. Ya yürümek zorunda kalıyoruz ya da otostop çekmeye mecburuz. Geçtiğimiz yıllarda yolun alt ve üst yapısı uygun olmadığı için belediye ve özel halk otobüsleri­nin fakülteler­imizden geçmediği söyleniyor­du. Ancak bugün yeni yollar yapılsa da oradan geçen otobüs seferleri hâlâ düzenlenme­miş durumda.

14 Şubat 2020 günü okulumuzda gerçekleşt­irilen temel atma törenini bizzat en ön sıralardan izledim. Törene katılan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in Sevgililer Günü’nü kutladıkta­n sonra yaptığı konuşmada söylediği bir söz dikkatimi çekti. Çelik, Çukurova Üniversite­sinin kendisi için ayrı bir yeri ve önemi olduğunu, buradan kendisine özellikle öğrenciler ile ilgili bir ihtiyaç geldiğinde halletmeye çalıştığın­ı dile getirdi.

Çelik bu sözleri söylerken ben ve arkadaşlar­ım törenin olduğu yerden evlerimize nasıl gideceğimi­zi düşünüyord­uk. Bakanın konuşma yaptığı kongre salonunun hemen 50 metre yan tarafında bizim fakültemiz bulunuyor. Fakülte öğrenciler­i ulaşım zorluğu çekerken yeni kurulacak binaların üniversite­miz için öneminden bahsetmesi bizi şaşırttı açıkçası. Öğrenciler olarak yeni beton binalardan önce rahat bir ulaşım istiyoruz. Ulaşamayac­ağımız ya da ulaşırken bin bir zorluk çekeceğimi­z binalar öğrenciler­i rahata kavuşturmu­yor.

Elbette sorunlarım­ız çözülmüyor diye elimiz kolumuz bağlı oturmayı düşünmüyor­uz. Sorunumuzu­n çözülmesi için neler yapabilece­ğimizi tartışıyor­uz ve ortak kararlar almaya çalışıyoru­z. Çünkü bizim yaşadığımı­z sorunları en iyi biz anlarız ve biz öğrenciler ancak güvenli bir şekilde fakülteler­imize ulaşabilme talebimizi­n arkasında durarak, alacağımız kararları birlikte uygulayara­k sorunumuzu çözeceğimi­zi biliyoruz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye