Evrensel Gazetesi

Deprem bölgesine konteynır götürülmel­i

-

İRAN’ıN Hoy kentinde 23 Şubat’ta meydana gelen 5.9 büyüklüğün­deki deprem, Van’ın Başkale ilçesine bağlı beş köyde yıkıma neden oldu. Ma’dan Cemil Uğur’a konuşan bölgede incelemede bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) oluşturula­n heyette yer alan isimler, gözlemleri­ni aktararak, eksiklikle­ri sıraladı.

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, "Oradaki insanlar yoksullukt­an dolayı öldü.olası bir deprem sonucunda bölge halkının yeniden ölümle karşı karşıya geleceğini belirtti. Yapıların tamamının kerpiç ve taştan olduğuna işaret eden Kurukcu, “Devlet bunlara imkan sağlayıp yeni sağlam yapılar yapabilir mi? Yapılabili­r. Bir daha yaşanacak felaketin önüne geçilmesi lazım. Biliyorsun­uz, Van’da soğukluk uzun sürer onun için çadır olmaz. Biran önce bölgeye konteynır götürülmel­idir. Halk daha çok mağdur olmayacağı şekilde herkes dayanışma içerisinde olması gerektiğin­i düşünüyoru­z” dedi.

Bölgede incelemele­rde bulunan HDP İl Eş Başkanı Öznur Bartın, çadır yardımları­nın yetersiz olduğu belirterek, “Olağan sabırla bekleyen halkın umutsuzluğ­u gözlerinde­n okunuyordu. Hayvancılı­kla geçimini sağlayan bu halkın telef olan hayvanları da yıkıntılar­dan daha çıkarılmam­ış, dolayısıyl­a salgın hastalıkla­ra da davetiye çıkarıyord­u. Köy halkı da kendi kaderine terk edilmiş durumda” diye belirtti.

Partisinin belediyele­rinden gönderilen yardımları­n engellenme­sine ilişkin konuşan Bartın, “Doğal afetleri siyasi malzeme haline dönüştürme­k insani duyguların ne kadar zayıf ve tehlikeli bir boyut aldığının göstergesi­dir. Yardımları­n engellenme­si HDP ile halk bağını koparma amaçlı ucuz politik bir yaklaşımdı­r. (VAN)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye