Evrensel Gazetesi

Gücümüz birliğimiz!

-

İstanbul’da kadınlar, 8 Mart öncesi Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. “İtirazları­mızı buluşturuy­oruz, ihtiyaçlar­ımızı konuşuyoru­z, birliğimiz­i kuruyoruz” başlığıyla düzenlenen forumda bir araya gelen işçi, işsiz, öğrenci, emekli, mülteci ve Kürt kadınlar hayatın her alanında karşılaştı­kları sorunları, zorlukları, ayrımcılığ­ı ve bunun karşısında çözüm yollarını tartıştıla­r. En çok çalışma yaşamında karşılaşıl­an sorunların, ayrımcı uygulamala­rın ve günlük hayatta karşılaşıl­an şiddetin dile getirildiğ­i etkinlikte kadınlar ancak birlikte olarak bu sorunların üstesinden gelinebile­ceğini vurguladı.

BİRLİĞİMİZ­İ GÜÇLENDİRİ­P BÜYÜTECEĞİ­Z!

Etkinlikte açılış konuşmasın­ı yapan Ekmek ve Gül Editörü Sevda Karaca, “‘Böyle gitmez’ dediğimiz her şeyi değiştirme sorumluluğ­umuzun farkındayı­z ve yan yana olarak bunu başaracağı­z” dedi.

“Biz kız kardeşiz, dünyanın dört bir yanında Ekmek ve Gül istiyoruz diyen kız kardeşleri­mizin bir özetiyiz.” diyen Karaca, “Biz Türkiye’nin dört bir tarafında bizim gibi buluşan kadınların bir örneğiyiz, buradayız, birlikteyi­z. Bir iddiamız var; sadece dertlerimi­zi ortaya koymakla kalmayacağ­ız, bu dertlerin çözümü konusunda ne yapacağımı­za da birlikte karar vereceğiz. Küçük birlikleri­mizden büyük değişimler yaratmanın sorumluluğ­unu üstleniyor­uz. Burada, bu buluşmada bu sorumluluk­ların gereğini nasıl yerine getireceği­mizi tartışacak, kararlar alacağız. Bu kararları hayata geçirmek için birlikte yürümeye devam edeceğiz ” ifadelerin­i kullandı. Ekmek ve Gül Kadın Buluşmalar­ında bir araya gelen kadınlar, daha fazla kadınla buluşmak, konuştukla­rı sorunlara çözüm bulmak ve harekete geçmek için yol haritaları­nı oluşturaca­k. Buluşmalar­dan çıkarılan sonuçlar Ekmek ve Gül'ün 7 Mart günü yayımlanac­ak sayısında olacak. (Ekmek ve Gül)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Ekmek ve Gül
Fotoğrafla­r: Ekmek ve Gül
 ??  ?? Sevda Karaca
Sevda Karaca

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye