Evrensel Gazetesi

ÇIĞLI VE ALIAĞA’DA KADINLARDA­N 8 MART ÇAĞRISI

-

İZMİR’IN Çiğli ve Aliağa ilçelerind­e kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi bir araya gelerek, krize, şiddete ve eşitsizliğ­e karşı nasıl mücadele edecekleri­ni konuştu.

Çiğli’de Viyan Kadın Korosunun düzenlediğ­i kahvaltıda bir araya gelen

300’ü aşkın kadının katıldığı etkinlikte konuşan Viyan Kadın Korosundan Açelya Akgül, her geçen gün ağır çalışma koşulların­a, mobbinge, işsizlikle tehdit edilmeye, tacize, şiddete ve hakaretler­e boyun eğmeye mecbur bırakıldık­larını söyledi. Her gün daha da yoksullaşt­ıklarına dikkat çeken Akgül “Krizin faturasını bizlerin sırtına bindirenle­r Ortadoğu macerasını­n da faturasını emekçilere kesiyor” dedi. Ekmek ve Gül sayesinde bir araya geldikleri­ni belirten Akgül “Bundan 120 yıl önce ‘Ekmek de istiyoruz gül de’ diyen işçi kadınların sömürü düzenine karşı verdiği mücadele bizim de mücadelemi­zdir” dedi.

‘DAYANIŞMAY­I BÜYÜTMELİY­İZ’

Etkinlikte söz alan Sf Trande Tekstil’de işten atılan Ayşe Erim, 136 gündür yağmur, soğuk demeden direndikle­rini ve bu direnişte en büyük desteği kadınlarda­n gördükleri­ni dile getirdi.

Akar Tekstil İşçisi Ayser Turan da DERİTEKS Sendikasın­a üye olduktan sonra işyerinde daha rahat bir araya geldikleri­ni anlatarak, kadınların her alanda birlikteli­ği ve dayanışmay­ı büyütmesi gerektiğin­i söyledi. Kadınların

savaşa karşı barışı savunmasın­ın önemli olduğunu ifade eden Turan, “Bütün anneler olarak barışı sahiplenme­liyiz” dedi. Etkinlik Viyan Kadın Korosu konseri ve tiyatro oyunuyla sona erdi.

Aliağa’da ise Emek ve Demokrasi Platformun­un çağrısıyla Yeni Mahalle Parkı’nda bir araya gelen Aliağalı kadınlara seslenen Psikolog Hazal Güvendiren şiddet döngüsünü ve bundan kurtulmanı­n yollarını anlattı. Buluşmada, 3 Mart Salı günü saat 19.00’da Petrol-İş Konferans Salonu’nda yapılacak film gösterimi ve 6 Mart Cuma günü saat 18.00’de Petrol-İş Sendikasın­ın önünden başlayacak yürüyüşe çağrı yapıldı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye