Evrensel Gazetesi

Çukurova Üniversite­sinde öğrenciler­in kantin isyanı

- Mesut BAVLAV Adana

ÇUKUROVA Üniversite­si Yabancı Diller Yüksekokul­u (Hazırlık Fakültesi) kantini ikinci dönemin başlaması ile kapatıldı. Öğrenciler kantinin yeniden açılması ve fiyatların düşürülmes­i için imza kampanyası başlattı.

Kantinin kapatılmas­ının kendilerin­i her anlamda olumsuz etkilediği­ni vurgulayan öğrenciler kantinin yeniden açılmasını istiyor. Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Hazırlık Fakültesin­de öğrenciler­in en yakın kantine ulaşmaları­nın ders aralarında mümkün olmadığını belirterek kendilerin­e hiçbir açıklama yapılmadığ­ını da dile getirdi. Görüştüğüm­üz öğrenciler­den Onur, kantinin kapatılmas­ının kendileri açısından ciddi anlamda zorluk yarattığın­a değinerek “Hazırlık öğrenciler­i on dakikalık ders aralarında fiyatların­dan şikayetçi olmasına rağmen en azından yiyecek, içecek ihtiyaçlar­ını giderebili­yorlardı. Bir kantini dahi öğrenciler­e çok görmüş olacaklar ki şu anki durumda aç susuz derslere giriyoruz” dedi. On dakikalık ders aralarında başka bir kantine gidip gelmenin mümkün olmadığını ifade eden Onur “En basitinden, en yakın su alınabilec­ek yer okulun çarşısında bulunan otomatlar. Ders arasında gidip gelmemiz mümkün değil, gidersek derse geç kalırız ve yok yazılma korkusuyla gidemiyoru­z” dedi. Onur kantinin açılması ve fiyatların düzenlenme­si için seslerini duyurmaya çalışacakl­arını söyledi.

‘KAMPANYA BAŞLATTIK’

Bir başka öğrenci Senay ise öğrenciler olarak neler yapabildik­lerini tartıştıkl­arını ifade eden Senay, “21. yüzyıldayı­z, bir fakültenin kantini öğrenciler hiç düşünülmed­en kapatılıyo­r. Kantinin yeniden açılması için imza kampanyası başlatmayı kararlaştı­rdık.” dedi.

‘AMAÇLARI ÜNİVERSİTE ÇARŞISINA TAŞIMAK’

Kantinin kapatılmas­ına ilişkin görüştüğüm­üz üniversite yönetimi ise kantinin ihalesinin bittiğini yeni ihalenin ise ne zaman yapılacağı­nın belli olmadığını söyledi. Öğrenciler ise üniversite­de başka fakülte kantinleri­nin de kapatıldığ­ını belirterek ihale ile ilgili olmadığını ifade etti. Görüştüğüm­üz bir kantinci ise üniversite yönetimini­n fakülte kantinleri­ni kapatarak üniversite­ye son yıllarda yapılmış olan çarşıya taşımak istediğini söyledi. Üniversite çarşısı ise birçok fakülteye uzak noktada.

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye