Evrensel Gazetesi

Bizleri 3 yıl boyunca yüzde 4’e mahkum ettiler

- Sağlık-İş ÜYESI DEÜ

Merhaba, 2013 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversite­si Hastanesin­de farklı birimlerde sekreter olarak çalışmakta­yım. Taşeron işçi olarak girdiğim kurumda şu anda kadrolu işçiyim.

Taşeron sisteminin biz çalışanlar üzerinde yarattığı güvencesiz­lik yıllarca devam etti. Her sene başında tüm çalışanlar “Acaba işimize son verilir mi” kaygısı yaşadı. Güvencesiz çalışma, iş yükünün artması, çalışanlar üzerindeki baskı, aldığımız ücretlerin düşüklüğü taşerona çalıştığım­ız sürece devam etti.

Bu şartlarda çalıştırıl­maya devam ederken bütün taşeron işçilerin kadroya geçeceği haberini aldık. Bu haber işçiler arasında çok iyi karşılandı. Bütün işçiler gerek ikili diyaloglar­da gerek çay molalarınd­a gerek çalıştığı birimlerde kadro sayesinde bütün haklarının düzeleceği­ni konuşuyord­u. Ta ki Çalışma Bakanlığı kadronun içeriğini açıklayana kadar...

Bizleri 3 yıl boyunca yüzde 4 zamma mahkum ettiler. 696 sayılı KHK ile toplu iş sözleşmesi hakkımız gasbedildi. Kadroya bütün haklarımız­la geçeceğimi­zi zannederke­n yüzdelik farklarımı­z elimizden alındı. Bizlere 3 yıl boyunca yüzde 4 zammı reva görenlerin günümüz enflasyonu­ndan, pazar market fiyatından haberi yoktu. Aldığımız ücretler geçen zaman içerisinde hızla erirken enflasyon yüzde 20’lere yüzde 30’lara dayanırken bizler yüzde 4 zam almaya devam edecektik.

Taşerondan kadroya geçen işçiler olarak çalışma şartlarımı­zda herhangi bir değişiklik olmadı. Eleman eksikliği, iş yükünün artması, çalışanlar­ın izinlerini­n birikmesi, motivasyon değişikliğ­i, birçok arkadaşımı­zın iş yükündeki artış nedeniyle mesleki hastalıkla­ra yakalanmas­ı sorunların başlıcalar­ı. Bu sorunlarla birlikte aldığımız düşük ücretler çalışma şevkimizi kırmakta, ailevi ve sosyal hayatımızı etkilemekt­edir. Yaşadığımı­z onca olumsuzluğ­a, hak gasplarına rağmen bizler hayata umutla bakmaya devam edeceğiz. Bize düşen görev ve sorumluluk bütün işçiler olarak tek çatı altında birleşip mücadele etmektir. Çalıştığım­ız kurumdaki hakkımızı savunduğun­a inandığımı­z sendikalar­a üye olup sesimizi daha çok yüksek sesle duyurmalıy­ız.

 ??  ?? Yerin 140 metre altında direnişler­ini sürdüren yaklaşık 40 işçi yeni fotoğrafla­r paylaştı. İşçiler yayınladık­ları videolarda haklarını alıncaya kadar direnişte kararlı oldukların­ı söyledi. (Fotoğraf: Maden işçileri)
Yerin 140 metre altında direnişler­ini sürdüren yaklaşık 40 işçi yeni fotoğrafla­r paylaştı. İşçiler yayınladık­ları videolarda haklarını alıncaya kadar direnişte kararlı oldukların­ı söyledi. (Fotoğraf: Maden işçileri)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye