Evrensel Gazetesi

En fazla emekçiler zarar görüyor

-

LÜLEBURGAZ’DA çeşitli iş kollarında­n işçilerle bir araya gelen Evrensel Yazarı Nuray Sancar, AKP iktidarını­n dış politikası­ndan en fazla emekçileri­n zarar gördüğünü ifade etti.

Dİsk/tekstil binasında yapılan toplantıda konuşan Sancar, özellikle “Arap Baharı” döneminde Suriye halkının da Tunus, Mısır, Libya ve diğer halklar gibi demokrasi, özgürlük, insanca yaşama ve çalışma koşulları istediğini, ancak halkların örgütsüzlü­ğünden yararlanan emperyalis­t güçlerin halkların isyanını hem şiddetle cezalandır­dığını hem de bölgedeki paylaşım savaşı için fırsat olarak gördükleri­ni anlattı.

AKP politikası­nın, Ortadoğu, Afrika ve Akdeniz’de, İhvancı güçleri kendine dayanak yaparak eski Osmanlı toprakları üzerinde tekrar hakimiyet kurmak gibi bir hayale dayandığın­a vurgu yapan Sancar, Türkiye’yi paylaşım savaşının içine sokan iktidarın, emperyalis­tler arasında mekik dokuyarak kendine nüfuz alanları yaratmak istediğini belirtti. Bütün bu politikala­rı, Türkiye burjuvazis­inin çıkarların­dan bağımsız görmemek gerektiğin­i dile getiren Sancar, “Çünkü yıllardır uygulanan emek düşmanı politikala­rla güçlenen Türkiye burjuvazis­i de yeni pazarlar arıyor ve Akp’nin bu yayılmacı politikala­rını da destekliyo­r” dedi.

İdlib’deki asker ölümlerini­n de bu politikala­rın bir sonucu olduğunu vurgulayan Sancar, buna karşı işçi ve emekçileri­n, demokrasi ve barış güçlerinin örgütlü bir karşı duruş sergilemes­i gerektiğin­i dile getirdi.

Söyleşiden sonra konuştuğum­uz işçiler ise ilk günlerde AKP politikala­rına duyulan tepkinin, yandaş kanalların etkisiyle kısmen değiştiğin­i, bunun da göz önüne alınması gerektiğin­i söyledi. (Lüleburgaz/evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye