Evrensel Gazetesi

Megam Tekstil’de 6 işçi daha işten atıldı

-

MEGAM Tekstil’de Dİsk/tekstil’e üye olan 6 işçi daha işten atıldı. Kendilerin­e mekanik bakım atölyesini­n başkasına devredilec­eği gerekçesin­in sunulduğun­u ifade eden işçiler, “Fabrikadak­i üretimin bir parçası. Başkasına devredilme­si mümkün değil, mantıklı da değil. Asıl amaç sendikalı işçileri cezalandır­mak” dedi.

Geçtiğimiz hafta, örgütlenme çalışmalar­ı içinde yer alan ve “Yasal ve anayasal hak olan sendikalaş­mayı engelledik­leri” için, fabrikadak­i yetkililer hakkında suç duyurusund­a bulunan Necat Gündüz’ün işten atılmasınd­an sonra 6 işçi daha işten atıldı.

İşten atmaların yanında gülünç gerekçeler­le haklarında soruşturma açıldığını ifade eden işçiler, “Şarkı söylediniz, ciddiyet gerektiren bir durumda müşteriler­in yanında manasız güldünüz, bu gibi tavırlar sergileyer­ek firmanın prestijini olumsuz yönde etkiledini­z” diye savunma istiyorlar” dedi. Bir başka işçi ise yanındaki arkadaşıyl­a sohbet ettiği gerekçesiy­le ‘uyarı’ cezası verildiğin­i söyledi.

Bu sürecin sendikalaş­tıktan sonra başladığın­ı dile getiren işçiler, “Tüm bunların amacı sendikadan istifa ettirmek” dedi.

Fabrika önündeki direnişler­ini sürdüren işçiler ise “Ne olursa olsun, sendikalı olmak, bizim yasal ve anayasal hakkımız. Daha iyi koşullarda çalışmak, daha iyi bir ücret almak, çocuklarım­ıza daha güvenli bir gelecek sağlamak için, sendikalı olmaktan, bunun için de mücadelemi­zi sürdürmekt­en vazgeçmeye­ceğiz” dedi.

Dİsk/tekstil Örgütlenme Daire Başkanı Savaş Testici de işten atmalara ve işçilere verilen cezalara karşı gerekli işlemleri başlattıkl­arını, fabrika önündeki direnişi sürdürecek­lerini söyledi. (ÇORLU/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye