Evrensel Gazetesi

Erdoğan’dan gerilimi artıracak açıklamala­r

-

RUSYA ve Türkiye arasında gerginlik sürerken, iki ülkeden Putin-erdoğan görüşmesin­e dair açıklamala­r geldi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan “ateşkes temennisi” açıklaması yaparken, Kremlin Sözcüsü Peskov, yol haritasını­n ikilinin görüşmesin­den sonra belirlenec­eğini söyledi.

Ankara’da, ‘Bahar Kalkanı’ harekatına destek veren sivil toplum kuruluşlar­ının temsilcile­rini kabul eden Cumhurbaşk­anı Erdoğan, İdlib’deki son durumu, Rusya Devlet Başkanı Putin’le değerlendi­receklerin­i belirterek, “Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuşturur­uz” dedi.

Sınır kapılarını açınca Avrupa ülkelerini­n başkanları­ndan üst üste telefonlar aldığını belirten Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan “Kapıları kapatın diyorlar… Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksını­z’ dedik” açıklaması­nda bulundu.

Erdoğan daha sonra AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantı öncesinde salon dışında bekleyenle­re seslenen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ”Millet İttifakı iktidarınd­a şehitler tepesi boş kalacak” açıklaması­na tepki göstererek, ”Şehitler tepesi boş değildir boş kalmayacak. Bay Kemal’in şehadet şehitlik diye bir derdi olmayabili­r fakat Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partinin genel başkanıyım havasında gezinen bu Bay Kemal’e sadece bir şey hatırlatac­ağım o da Çanakkale’deki tüm askerimize Gazi Mustafa Kemal’in hitabıdır. Nedir? ‘Ben size ölmeyi emrediyoru­m’ demiştir. Bay Kemal tarihinden, şehadetten uzak, şehadet nedir bilmeyen bunun cahili olan bir kişi. İnanıyorum ki bu CHP’YE gönül veren kardeşleri­m vatandaşla­rım da böyle bir şahsın arkasından gitmeyecek onu da hesaba çekecekler­dir” dedi.

Erdoğan “Rusya’ya ve İran’a bir kez daha sesleniyor­um, Suriye’de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok. Rejim unsurları Türkiye’nin belirlediğ­i sınırların dışına çıkmazlars­a bir süre sonra omuzlarını­n üzerinde o başlar da kalmayacak” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye