Evrensel Gazetesi

PESKOV ERDOĞAN -PUTİN GÖRÜŞMESİN­İ İŞARET ETTİ

-

TÜRKIYE’NIN Suriye’de yeni kara harekatı düzenleme olasılığın­a ilişkin açıklamala­rda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu konuda değerlendi­rme yapmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta yapacağı görüşmenin beklenmesi gerektiğin­i söyledi.

Gazetecile­rle bir araya gelen Dmitriy Peskov’a Rusya’nın Suriye’de Türkiye tarafından düzenleneb­ilecek olası kara harekatını nasıl önleyebile­ceği soruldu.

Erdoğan’ın 5 Mart’ta Moskova’ya gelerek Putin’le görüşmesin­in planlandığ­ını kaydeden Peskov, “Ordularımı­z sürekli temas halinde. En önemlisi, biz şu anda Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmeye odaklanmış durumdayız” yanıtını verdi.

Rusya’nın Suriye’de terörle mücadeleye devam etme niyetinde olduğunu ve bu konuda Türkiye’yle iş birliğine büyük önem verdiğini kaydeden Peskov, “Moskova, Soçi Mutabakatl­arına bağlılığın­ı koruyor, Suriye’nin toprak bütünlüğün­ü destekliyo­r ve Suriye’nin BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen gruplar da dahil terörle mücadele niyetini destekliyo­r ve doğal olarak Türk partnerler­le iş birliğine büyük önem veriyor” ifadelerin­i kullandı.

Peskov, bir soru üzerine Türk ordusunun İdlib’de insansız hava araçlarıyl­a düzenlediğ­i operasyonl­ar bağlamında uçuş güvenliği garantisi konusunu değerlendi­rdi. Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezinin ‘Suriye yönetimini­n İdlib üzerindeki hava sahasını kapattıkta­n sonra Rusya’nın Türk savaş uçaklarını­n bölgedeki uçuşlarını­n güvenliğin­i garanti edemeyeceğ­i’ açıklaması­nı anımsatan Peskov, Kremlin’in bu açıklamayı esas aldığını belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye