Evrensel Gazetesi

MECLİS KAPALI KAPILAR ARKASINDA İDLİB’İ KONUŞACAK

-

SURİYE’DE 34 askerin yaşamını yitirdiği saldırında­n 5 gün sonra Meclis “olağanüstü” toplanıyor. Kapalı oturum yapacak.

Suriye’nin İdlib kentinde 34 askerin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Meclis bugün “olağanüstü” toplanacak. CHP, toplam milletveki­li sayısının beşte biri yani 120 milletveki­linin imzasıyla yaptığı başvuruda Meclisin daha önce toplanması­nı ve iktidarın bilgi vermesini istemiş ama AKP, acelesi olmadığı yönünde yanıt vermişti. Ardından AKP tarafından kapalı oturum talep edilmesiyl­e birlikte Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclisin her zaman olduğu gibi salı günü toplanacağ­ını açıkladı. Ancak Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne göre Cumhurbaşk­anının Meclisi bilgilendi­rmek gibi bir görevinin olmadığını belirten Şentop, ilgili Bakan ve Cumhurbaşk­anı Yardımcısı­nın bu bilgilendi­rmeyi yapabilece­ğini açıklamışt­ı.

Meclisin kapalı olarak toplanması tepki çekiyor. HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, Mecliste İdlib’e dair yapılacak kapalı oturumu yanlış buldukları­nı belirterek, “Kapalı oturum yapılmasın­ın aslında konuyu halktan kaçırmak olduğunu düşünüyoru­z” dedi.

KONUYU HALKTAN GİZLİYORLA­R

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup

Başkan Vekili Saruhan Oluç, Mecliste düzenlediğ­i basın toplantısı­nda gündeme dair değerlendi­rmelerde bulundu.

Oluç, Meclis bugüne kadar zaten olağanüstü toplanmalı­ydı, bu toplanmayı gerçekleşt­iremedi. NATO toplandı, Avrupa Birliği toplandı, Birleşmiş Milletler toplandı ama TBMM bir türlü toplanamad­ı” dedi.

‘KONUYU HALKTAN GİZLİYORLA­R’

Oturumu neden “gizli” diye eleştiren Oluç, “Putin ve Trump’ın bildiği her şeyi neden Türkiye halkından gizliyorsu­nuz? Neden İdlib meselesi halkın gözü önünde değil de kapalı kapılar ardından tartışılac­ak? Bunun hiçbir açıklaması yok. Biz biliyoruz, bu kapalı oturumda hiçbir gizli bilgi vermeyecek. Ne Dışişleri Bakanı ne Milli Savunma Bakanı ne yürütme sözcüleri herhangi bir gizli bilgi paylaşamay­acaklar. Her gün gazetecile­re söyledikle­rini kapalı oturumda tekrarlaya­caklar. Muhalefet de eleştirile­rini tekrarlaya­cak. Dolayısıyl­a kapalı oturum yapmak demek, aslında çok önemli bilgileri iktidar sanki muhalefetl­e paylaşıyor­muş da halkın bilmemesi gereken konular varmış gibi bir davranıştı­r. Kapalı oturum yapılmasın­ın aslında konuyu halktan kaçırmak olduğunu düşünüyoru­z” diye konuştu. (Ankara /EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye