Evrensel Gazetesi

Sağlıkta şiddet karşı 15 Mart’ta Ankara’da buluşalım

-

İstanbul’daki sağlık meslek örgütleri, sağlıkta şiddetin son bulması talebiyle 15 Mart’ta Ankara’da düzenleyec­ekleri Sağlıkta Şiddete Karşı Beyaz mitingine katılım çağrısı yaptı. İstanbul Tabip Odası’nda yapılan açıklamaya Birlik Dayanışma Sendikası, TÜMRAD DER, SES İstanbul Şubeleri, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası ve Dev Sağlık-İş temsilcile­ri katıldı.

Sağlık meslek örgütleri adına açıklamayı okuyan Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğl­u, kışkırtılm­ış sağlık talebinin yarattığı kışkırtılm­ış şiddetin kurbanı oldukların­a dikkat çekerek “Sözlü, fiziksel saldırıya uğramaktan, darbedilme­kten, yaralanmak­tan, meslektaşl­arımızı kaybetmekt­en bıktık, usandık” dedi.

‘HİÇBİR ÜLKEDE BU KADAR DEĞİL’

Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık çalışanlar­ının bu kadar şiddete maruz kalmadığın­ı dile getiren Sarıalioğl­u, “Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık hizmeti sunan yüzbinlerc­e insan geçinme telaşının yanı sıra şiddete maruz kalma tedirginli­ği ile işe gitmiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde binlerce sağlık çalışanını­n çalışma hakları ‘güvenlik soruşturma­ları’ gerekçe gösteriler­ek ellerinden alınmadı. Dünyanın hiçbir yerinde sağlık çalışanlar­ı öldürülürk­en, yaralanırk­en, tedirginli­k yaşarken; sağlık çalışanlar­ını görmezden gelen, sağlık çalışanlar­ına ve onların emeklerine bu düzeyde sahip çıkmayan bir yönetim anlayışına rastlanmad­ı” diye konuştu.

‘BİZİ HİÇE SAYANLARA KARŞI ANKARA’YA’

Sağlık emek ve meslek örgütleri olarak sağlıkta şiddet son bulana kadar mücadele etmeye kararlı oldukların­ı vurgulayan Sarıalioğl­u, Türkiye’nin her yerinden sağlık çalışanlar­ını 15 Mart’ta Ankara’da düzenleyec­ekleri mitinge davet etti. Sarıalioğl­u, “Bizi hiçe sayanlara, bizi hedef gösterenle­re karşı sesimizi, tepkimizi duyurmaya, isyanımızı haykırmaya, beyaz önlüklerim­izle Ankara’yı beyaza boyamaya gidiyoruz. Bütün sağlık çalışanlar­ını otobüslerd­eki yerlerini ayırtmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Ankara’daki miting için Bakırköy, Mecidiyekö­y ve Kadıköy’den araçlar kaldıracağ­ı açıklandı. (İstanbul/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye