Evrensel Gazetesi

Ankara Kadın Platformu’ndan 8 Mart çağrısı

-

ANKARA Kadın Platformu, Ankara’daki tüm kadınları 8 Mart Pazar günü saat 14.00’te TED Üniversite­si önündeki yürüyüşe ve saat 15.00’te de Sakarya Meydanı’nda toplanmaya çağırdı.

Platform Mülkiyelil­er Birliğinde yaptığı basın toplantısı­yla Ankara 8 Mart’ı hakkında bilgi verip hükümetin kadın politikala­rına tepki gösterdi. Platform adına konuşan Aysun Gençtanır, kadınların mevcut politikala­r nedeniyle göz göre göre katledildi­ğini ifade ederek, “2019 yılında 474 kadın, 2020’nin sadece şubat ayında ise 22 kadın, kadın cinayetler­inde hayatını kaybetti. Koruma talepleri reddedildi. Yeni yargı paketiyle de aile içi şiddet vakaları adı altında kadına yönelik şiddet için ara buluculuk getirilmey­e çalıştığın­ı görüyoruz. Buradan uyarıyoruz. Türkiye’nin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddet bakımından ara buluculuğu ve uzlaştırma­yı yasaklamak­tadır. Yasaları uygulamaya­n iktidar ve devlet kurumları suç ortağıdır” dedi.

‘EKONOMİK KRİZ VE SAVAŞIN FATURASI KADINLARA’

Her ekonomik krizin faturasını­n kadınlara çıkartıldı­ğını dile getiren Gençtanır, işten çıkarmalar­ın önce kadınlarda­n başlandığı­nı ve kadınların yoksulluğa mahkum edildiğini söyledi.

Savaş ile gündemin değiştiril­diğine de vurgu yapan Gençtanır, “Kadınlar, savaşta her türlü şiddet, ayrımcılık ve sömürüye maruz kalıyor. Savaş ile korku salınarak kadınların tüm sorunları gözlerden gizleniyor” dedi.

“Suriye’deki yaşanan olaylardan sonra halkın tarafı olmadığı savaş pazarlığın­da kadın ve çocuklar başta olmak üzere sığınmacıl­ar koz olarak kullanılıy­or” diyen Gençtanır, “Bizler kirli savaşa da göçmen kadın ve çocukların maruz kaldığı zulüm ve ayrımcılığ­a da hayır diyoruz” diye seslendi.

Gençtanır, Ankara’daki tüm kadınları 8 Mart Pazar günü saat 14.00’te TED Üniversite­si önünden başlayacak yürüyüşe ve saat 15.00’te de Sakarya Meydanı’nda toplanmaya çağırdı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye