Evrensel Gazetesi

Karlov suikastınd­a sekiz sanığa ağırlaştır­ılmış müebbet istemi

-

RUSYA’NıN Eski Ankara Büyükelçis­i Andrey Karlov’un öldürülmes­ine ilişkin davada mütalaasın­ı açıklayan savcı, beş sanık için 2’şer kez, üç sanık için birer kez ağırlaştır­ılmış müebbet ve 70 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi. Beş sanığın ‘örgüt üyeliği’nden 15 yıla kadar hapsini isteyen savcı, altı sanığın beraatini, firari sanıkların da dosyasının ayrılmasın­ı talep etti.

Rusya’nın eski Ankara Büyükelçis­i Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmes­ine ilişkin görülen davanın duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesin­de yapıldı. 28 sanığın yargılandı­ğı duruşmada mütalaasın­ı açıklayan savcı, sekiz sanık için “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası talep etti. Bu sanıklarda­n “fail” olarak kabul edilen beşi hakkında, Karlov suikastına ilişkin “kasten öldürmek” suçundan da birer kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis istenirken, “Kasten öldürmeye yardım” ile suçlanan üç sanık hakkında 30’ar yıla kadar hapis talebinde bulunuldu. Ayrıca bu sekiz sanığın, olay sırasında yaralanan üç kişiye ilişkin “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçu ile “Genel güvenliği tehlikeye sokmak” suçlarında­n da 70 yıl 6’şar ay hapse çarptırılm­aları istendi.

Sanıklarda­n beşinin “Örgüt üyesi olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapisleri talep edildi.

Aynı suçtan yargılanan altı sanığın beraati, aralarında Fethullah Gülen’in de bulunduğu firari dokuz sanığın dosyasının ise ayrılması istendi. (Ankara/dha)

İZMİR’IN Bayraklı ilçesinde, etkisini artıran sağanak nedeniyle Alpaslan Mahallesi 1620/12 sokakta, asfaltta çökmeler meydana geldi. Biriken sular halka zor anlar yaşatırken, iki otomobil oluşan çukurlara düştü. Maddi hasar meydana gelen araçlar çekici yardımıyla çıkarılırk­en, sokağa gelen ekipler hem temizlik hem de çöken bölgeyi doldurmak için çalışmalar­a başladı. Aracıyla oluşan çukura düşen sürücü, o anları şöyle anlattı: “Yağmur sebebiyle her yer kilit durumdaydı. Ben de işe yetişmek için ve yolu biraz olsun kısaltmak için bu sokağa girdim. Önümden iki araba döndükten sonra ben de döndüm. Yağmur suları çok yoğun aktığı için çukuru görmedim ve düştüm. ‘Allah’ dedim kaldım. Ekiplerin yardımıyla arabayı çıkardık. Kaportada biraz hasar var. Alt takımda hasar olup olmadığı serviste belli olacak.” (İzmir/dha)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye