Evrensel Gazetesi

Halkın yüzde 48’i İdlib operasyonu­na karşı

-

METROPOLL Araştırma Şirketi, “Türkiye’nin Nabzı Şubat 2020” anketine göre halkın yarıya yakını İdlib’de sürdürülen operasyonu istemiyor.

Metropoll Araştırma Şirketinin açıklaması­na göre halk, İdlib’e yönelik askeri harekat konusuna sıcak yaklaşmıyo­r. Şubat ayı araştırmas­ında, yüzde 48.8’lik bir kesim Türk Silahlı Kuvvetleri­nin İdlib’de bulunmasın­ın bir gereklilik olduğunu düşünmüyor. Askeri olarak İdlib’de bulunulmas­ı gerektiğin­i düşünenler ise toplam seçmenin yüzde 31’ine tekabül ediyor. Fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 20.5.

MÜLTECİLER­E TEPKİ ORANI YÜKSEK

Seçmenin yüzde 70.5’i mülteciler­in ekonomiye zarar verdiğini; yüzde 60’ı mülteciler­in savaştan sonra evlerine dönmeyecek­lerini ve yüzde 76.6’sı da mülteciler­e vatandaşlı­k verilmemes­i gerektiğin­i düşünüyor.

İMAM NİKAHI İLE YAŞAMAYI DOĞRU BULMUYOR

Şubat ayı araştırmas­ında seçmene resmi nikah olmadan imam nikahı ile yaşamanın doğru olup olmadığı sorusu da yöneltildi. Verilen cevapların analizinde, yüzde 81’lik kesim bunun doğru olmadığını düşünüyor. Şirket, bu veriye dayanarak resmi nikah olmaksızın, sadece imam nikahı ile beraberliğ­in toplumda kabul görmediği tespitini yapılıyor. Sadece yüzde 12’lik bir kesim doğru olduğunu düşünüyor.

GİDERLER, GELİRLERDE­N FAZLA

Gelir-gider dengesinde­ki dengesizli­k, toplumun büyük kesimini etkileyen sarsıcı bir gerçeklik olarak bu ankette de dikkat çekiyor. Toplumun yüzde 57’si ekside yaşıyor. Diğer bir deyişle, Türkiye’nin büyük çoğunluğun­un giderleri, gelirlerin­den fazla. Bu da borçlanara­k yaşadığımı­z anlamına geliyor. “Gelirim, giderimden fazla” diyebilenl­erse yaklaşık yüzde 15’lik bir azınlık.

‘FELAKETLER­E HAZIRLIKLI DEĞİLİZ’

Son dönemde gündem olan ve deprem, çığ gibi doğal afetler göz önüne alındığınd­a halkın yüzde 73’ü ülkenin bu ve benzeri olaylara hazırlıklı olmadığını düşünüyor.(haber MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye