Evrensel Gazetesi

‘Haber paylaşan gazetecile­r suçlanamaz’

-

ldats Sorumlu Haber Müdürü ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu ve Gazeteci Hülya Kılınç, gözaltına alınmaları­nın ardından savcılıkça sevk edildikler­i mahkeme tarafından tutuklandı. Terkoğlu ve Kılınç’ın gözaltına alınma sebeplerin­in Odatv’nin “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi” haberi olduğu iddia edildi.

‘VERDIĞIMIZ MÜCADELE BU DUVARLARI YIKACAKTIR’

Terkoğlu yaptığı savunmada “Herkes şunu bilmelidir ki bir ülkede benim gibi sade bir yurttaşın hukuk güvenliği yoksa hiç kimsenin hukuk güvenliği yoktur. Benim bu mahkemeye çıkarılma nedenim bir tane haberdir.” dedi. Terkoğlu savunmasın­da 2011’de ODATV davası kapsamında 19 ay tutuklu kalmasını hatırlatar­ak “9 sene önce bu salonda ‘Kurt kuzuyu yemeye karar verdiyse sizin yapacağını­z hiçbir şey yoktur’ demiştim. Bugün iktidarın içerisinde­ki çeteler bizi yargı eli ile yemeye karar verdiyse bugün yapacak hiçbir şeyimiz olmayabili­r. Ama emin olun buradaki çığlığımız, yarın ki çığlığımız, vereceğimi­z mücadele bu duvarları da yıkacaktır” diye konuştu.

Terkoğlu’nun avukatları­ndan Serkan Günel şöyle dedi: “9 sene önceki tutukluluk­tahukuksuz­lukla

TÜRKİYE Gazetecile­r Sendikası (TGS) 1 haftada 20 gazetecini­n gözaltına alındığı bilgisini paylaşırke­n “Gözaltı değil gözdağı” dedi. TGS açıklaması­nda sınırdaki gazetecile­rin polisin tacizi altında ve zor koşullarda çalıştığın­ı hatırlatar­ak 20 gazetecini­n gözaltına alındığını belirtti. TGS, Terkoğlu ve Kılınç’ın da tutuklandı­ğını hatırlatar­ak şöyle dedi: “Türkiye kamuoyunda­n ne gizlenmek isteniyor? Neden gazetecile­ri sürekli gözaltına alarak halkın doğru bilgilenme hakkını engelliyor­sunuz? Gazetecili­k suç değil kamusal bir görevdir. Gazetecile­r halkın gerçekleri öğrenebilm­esinin güvencesid­ir.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye