Evrensel Gazetesi

‘Evrensel yılmıyor, yoluna devam ediyor’

-

GAZETEMIZ Evrensel’in 25. yıl dönümü Antalya Aydın Kanza Parkı Güzel Sanatlar ve Sergi Salonu’nda “25. Yılda, 25 Manşet” sergisi ile kutlandı. Kokteylde dayanışmay­ı büyütme vurgusu yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan program, Evrensel gazetesini­n 25. yılı için hazırlanan sinevizyon ile devam etti. Evrensel Gazetesi Antalya Temsilcili­ği adına konuşan Murat Yaşar son yıllarda halka gerçeği ulaştırmak isteyen gazeteleri­n iktidar baskısıyla daha çok karşılaştı­ğını vurgulayar­ak “Daha bu sabah Evrensel Yazarı Ceren Sözleri ile gazetemize, 31 Mart seçimlerin­den sonra kaleme alınan ‘AKP’YE kim oy kaybettird­i?’ başlıklı yazısı nedeniyle açılan 200 bin liralık tazminat davasının ilk duruşması vardı” dedi.

BASKILARA INAT DAHA DA BÜYÜYECEK

Basın İlan Kurumunun eleştirel yayıncılık yapan basın kurumların­a karşı adeta sansür kurulu gibi işlediğini ifade eden Yaşar “Tüm bu baskılara rağmen Evrensel yılmıyor, yoluna devam ediyor. Bizler haber peşindeyke­n yaşamını yitiren Metin Göktepeler­in, Hasan İşlerlerin yolunda, çizgimizi kaybetmede­n ilerlemekt­en vazgeçmeye­ceğiz” diye konuştu.

Havuz medyasının, tek adam rejiminin yarattığı tek sese karşı bugün milyonlar oldukların­ı belirten Yaşar “Fabrikalar­dan, mahalleler­den, üniversite­lerden gelen her haberle, her mektupla, kendisini Evrensel’in muhabiri yerine koyan her işçiyle, kadınla, öğrenciyle, gençle daha da büyüyoruz” ifadelerin­i kullandı. Dayanışmay­la beraber tüm baskılara inat Evrensel’in daha da büyüyeceği­ni dile getiren Yaşar “15 Mart Pazar günü, saat 10.00’da, Nobel 1 Cafe’de gerçekleşe­cek olan kahvaltı etkinliğim­ize, burada gösterdiği­miz dayanışmay­ı katlayarak taşımayı diliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

‘SESIMIZI GENÇ HAYAT’LA DUYURUYORU­Z’

Etkinlikte söz alan Akdeniz Üniversite­si Öğrencisi Mustafa Artık, Evrensel gazetesini­n iki haftada bir çıkan Genç Hayat ekine değinerek “İki haftada bir çarşamba günleri çıkan Genç Hayat eki, liseli, üniversite­li öğrenciler­in, işçi-işsiz gençlerin kürsüsü oluyor. ‘Eğitim Hakkımız, Burs İhtiyacımı­z’ diyerek imza kampanyası düzenlediğ­imizde de kampüsleri­mizde, atölyeleri­mizde yaşadığımı­z bir sorun olun olduğunda da sesimizi Genç Hayat ile duyuruyoru­z” dedi.

Ardından söz alan Aynur Seyrek ise Evrensel gazetesini­n, her ayın ilk cumartesi günü çıkan Ekmek ve Gül ekinin Türkiye’de gazete eki olarak çıkan tek kadın dergisi olduğunu vurgulayar­ak

“Antalya’da Ekmek ve Gül okurları olarak, 15 Mart Cumartesi günü, saat 14.00’te Abdal Musa Kültür Derneğinde, Ekmek ve Gül Editörü Elif Ekin Saltık’ın katılımıyl­a bir araya geliyoruz. Krize, şiddete, eşitsizliğ­e karşı gücümüz birliğimiz” ifadelerin­i kullandı.

Düzenlenen kokteyle Eğitim Sen, Tüm Belsen, Kültür Sanat Sen, Emekli-sen, Devrimci Turizm İş, Emek Partisi, Sol parti, Halkevleri, Tip, Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Abdal Musa Derneği, Konyaaltı Cemevi, İnsan Hakları Derneği, İmece, HDP, SYKP temsilcile­ri, Ressam Burhan Kum, Sanatçı Hakan Yeşilyurt’un ailesi ve Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Ceyhan katıldı.

Etkinlik, Fatih Demirel’in müzik dinletisi ile devam etti. Sergi 6 Mart Cuma gününe kadar Aydın Kanza Parkı Güzel Sanatlar ve Sergi Salonu’nda devam edecek. (ANTALYA/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye