Evrensel Gazetesi

Koronavirü­s bulaşan kişi sayısı 100 bine yaklaştı

-

ÇİN’IN VUHAN kentinde ortaya çıkan koronavirü­sün Dünya GENELINDE Bulaştığı kişi sayısı 97 BINI GEÇTI. Koronavirü­s salgınında toplam 3 BIN 386 kişi yaşamını YITIRDI. ÇIN ANA karasında 3 BIN 42, Hong Kong Özel İDARI BÖLGESI’NDE 2, İtalYA’DA 148, İRAN’DA 107, Güney KORE’DE 43, JAponya’da 12, ABD’DE 11, FRANSA’DA 7, Irak’ta 3, İSPANYA’DA 3, Avustralya’da 2, İsviçre, İNGILTERE, SAN Marino, TAYLAND, Tayvan ve FILIPINLER’DE DE BIRER kişi koronavirü­s NEDENIYLE Hayatını kaybetti. DIĞER yandan, Dünya GENELINDE virüs TEŞHISI konan 55 BIN 186 kişi, TEDAVISINI­N Ardından IYILEşerek taburcu oldu. Kamerun ve SıRBISTAN’DA ISE Ilk koronavirü­s vakası Görüldü.

İRAN’DA İHMAL Mİ VAR?

İran Ulusal Grip Komitesi ÜYESI MESUD MERDANI, koronavirü­sün 20 MART’A KADAR BAŞkent TAHRAN’DA yaşayanlar­ın yüzde 40’ına BulaŞABILE­CEĞINI söyledi. Koronavirü­s İRAN’DA Hızla yayılıp, 100’ü Aşkın kişinin Hayatına mal olurken uzmanlar Bu konuda yönetimin IHMALLERI OLABILECEĞ­INI Düşünüyor. İran’ın Hastalığı zamanında Duyurmayıp Kum kentinin karantina Altına Almamasını Büyük BIR sorumsuzlu­k olarak DEĞERlendi­ren uzmanlar “İran’ın TEDBIRSIZL­IĞI yüzünDEN kriz kontrolden çıkmış Durumda” DIYEREK TAHRAN yönetimini­n vaka sayısını Düşük GösterDIĞI­NI ve teşhis kitlerinin yetersiz olduğunu ILERI sürdü.

KORONAVİRÜ­S İPTALLERİ

Dışişleri Bakanlığı, 27-29 Mart 2020 TARIHLERIN­DE Düzenlenme­si planlanan ‘Antalya Diplomasi Forumunun koronavirü­s salgını NEDENIYLE Dünya Sağlık Örgütü ve ILGILI makamların tavsiyeler­i Doğrultusu­nda, ERTELENDIĞ­INI DuyurDu. ’Rusya’nın Davos’u olarak BILINEN St. PEtersburg Uluslarara­sı Ekonomi Forumu koronavirü­s NEDENIYLE Iptal EDILDI. PARIS’TE DüzenleneC­EK IKI maraton DA koronavirü­s NEDENIYLE ErteLENDI. Koronavirü­s NEDENIYLE ÇIN’DEN Alınan Okçuluk Dünya Kupası’nın 2. Ayağının Antalya’nın Ev SAHIPLIĞIN­E VERILDIĞI Açıklandı. (AA)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye