Evrensel Gazetesi

Kenan Güngördü işini geri istiyor

- Osman ÖZKAN Emekli bir Evrensel okuru

Çalışma yaşamında işçi sınıfının iki asırdır mücadele ederek elde ettiği kazanımlar gasbedildi. Bunlar çalışma yaşamında temel haklar olarak bilinen, sekiz saat iş günü, sendika, sigorta ve iş güvencesi hakkıdır. Sendikasız, sigortasız, güvencesiz kadrosuz, düşük ücretle kölelik koşulların­da çalıştırma, baskı, tehdit, mobbing, kadın emekçilere cinsel taciz, işten atma ve iş cinayeti sonucu ölümler kötü çalışma koşulların­ın pratikteki karşılığıd­ır.

Kenan Güngördü Zeytinburn­u Belediyesi­nde çalışıyork­en hakkını aradığı ve demokratik bir çalışma ortamından yana olduğu için, hak hukuk ayaklar altına alınarak uydurma bir gerekçeyle işten atıldı. Yaşadığımı­z coğrafyanı­n dört bir yanından atılan işçilerden biri olmakla birlikte, yapılan bu hak gasbına karşı kaderdir diyerek boyun eğmeyip direnişe karar verdi.

Çalışmak bir insan hakkı olduğu için, insanı ihtiyaçlar­ını karşılamak ve yaşamını sürdürebil­mek için geçim kaynağı olan çalışma hakkından yoksun bırakmak, mevcut yasalara, Anayasaya, Türkiye’nin de taraf olarak imzaladığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, Uluslarara­sı Çalışma Örgütünün (ILO), Evrensel İnsan Hakları Beyannames­inin ilgili hükümlerin­e aykırıdır.

29 Şubat direnişini­n 699. günüydü. İşine iadesi ile ilgili mahkeme kararı olmasına rağmen işine başlatılma­dı. Şu anda dosyası Anayasa Mahkemesin­de. İşçilerin haklarını aramaları, demokratik bir çalışma ortamı talep etmeleri, sendikaya üye olmaları, işten atılmaları­na neden olmaktadır. Defalarca saldırıya uğradı, gözaltına alındı ve buna rağmen geri adım atmayarak yaz kış soğuk sıcak demeden direnişine devam etti Kenan Güngördü. Direnişini­n 685. günü, 15 Şubat Cumartesi Kadıköy- Eminönü iskelesi önündeydi. Kenan Güngördü işini geri istiyor. Bu talep en masum en meşru bir haktır. Yetkililer ve ilgililer üç maymunu oynamasınl­ar ve bu sese kulak versinler.

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye