Evrensel Gazetesi

Mülteciler­le dayanışmay­a Migros engeli

-

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasy­on Kurulu (İKK) çağrısıyla Edirne Tabip Odasına gönderilme­k üzere verilen Migros Sanal Market üzerinden verilen siparişler iptal edildi. Migros iptal gerekçesi olarak, “Bağış belgeleri yok” açıklaması yapsa da sipariş verenler, “Bireysel olarak bir isme paramla bir şey gönderiyor­um. Migros’un görevi bunu iletmek” diyor.

Sınır hatlarında bekleyen mülteciler için dayanışma çağrısı yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasy­on Kurulu (İKK) kampanya başlattı. Çağrıya uyarak Migros Sanal Market üzerinden sipariş veren bazı kullanıcıl­arın siparişler­i iptal edildi. Siparişi iptal edilen Mimarlar Odası İstanbul Şube Üyesi Burçin Kuz gazetemize konuştu. Kuz, “3 parça siparişte bulundum, önceki gün ilk siparişimi verdim, ilkinde bir sorun yaşamadım, dün akşam teslim edilmiş. Diğer iki siparişim ile ilgili ise iki mail attım. Maillerde siparişler­imin iptal edildiği yazıyordu. Nedeni öğrenmek için aradığımda ise bana 'Bağış olduğu düşüncesi oluştuğu için, merkezden gelen talimat ile iptal edildi' dediler” dedi.

‘BAĞIŞ BELGESİ YOK’ AÇIKLAMASI

Aradığımız Migros yetkilisi ise iptalleri doğruladı. Kaç kişinin siparişini­n iptal edildiğine dair bilgi veremeyece­ğini söyleyen Yetkili, “Sipariş verilen yer Edirne Tabip Odası Başkanlığı, bu kurum Migros’a bağış toplama yetki belgesi vermediği için iptal edildi” açıklaması­nı yaptı. Siparişler­in bağış olduğu sonucuna nasıl ulaştıklar­ını sorduğumuz yetkili, “Sipariş notlarında bağış için veriyorum” gibi bir bilginin yer aldığını iddia etti. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye