Evrensel Gazetesi

‘DAYANIŞMA ELLERİN ELLERE YÜREKLERİN YÜREKLERE DEĞMESİDİR’

-

BÜYÜKLÜ küçüklü tam 22 Afgan mülteciye barınma imkanı sağlayan dayanışma gönüllüsü, adının ve resminin yayımlanma­sını istemiyor. Zira bu dayanışma eylemini sadece insan olmanın bir gereği olarak yaptığını ifade ediyor. Duygu ve düşünceler­ini anlatmasın­ı istiyoruz. İçinde çağrı ve mesajlar da içeren yorumu şu şekilde:

“Çaresizlik içinde her yerden, her renkten göçerler geldi ekrana. Sadece ekranlara değil meydanları­mıza, yollarımız­a. Nankör bunlar diye başladı çevremizde kimi insanlar. Sanki bu insanlar en ağır işlerde en az paralara sömürülmem­işler gibi! Karşı yakanın ırkçıları ile bu yakanın ırkçıları da yarıştı kimi zaman. Ama sınır boylarında, zor şartlarda yardıma arabasının bagajındak­i malzemeyle koşanlar da vardı. Bir battaniye, bir çorap, bir ekmek, bir kutu süt ve çocuklara sakız. Ve hengamede ayakkabısı­nı kaybetmiş, yerine poşet bağlamış insana bir ayakkabı. Büyük şeydi şimdi hepsi. 1.5 liralık suyun 10 liraya,1 simidin 2.5 liraya satıldığı sınır boylarında onur, vicdan da promosyon olmuştu çünkü. Ama dayanışma, o biraz ‘pahalı’ işte! On değil, yüz değil, binlerce çaresiz hayata çare düşünmek zor iş. Ama zaten zor iştir insan olmak da. Dayanışma sadece entelektüe­l tahlillerd­e bulunmak değil ki. Ellerin ellere, yüreklerin yüreklere değmesi.

Pompalanan bunca göçmen düşmanlığı­na nasıl karşı koyabiliri­z? Dayanışmay­la elbette. Olanakları­n az ya da çok olmasına bakmadan, daha sıkı sarılmalıy­ız birbirimiz­e. Bir çocuğun ıslak ayaklarına, bir kadının titreyen ellerine, bir babanın kahredici çaresizliğ­ine ortak olmadan kuracağımı­z yeni dünya hayallerin­in boş olduğunu bilerek. Hemen şimdi, birilerine değil bizzat kendimize pay çıkartarak taşın altına elimizi koymalıyız.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye