Evrensel Gazetesi

‘Eylem yasakları ile acıların üstünü örtemezsin­iz’

-

İSTANBUL Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, İstanbul Valiliğini­n barış etkinlikle­rini yasaklamas­ına teki gösterdi: “Yasak koyarak halkın yaşadığı acıların üstünü örtemezler.”

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, İstanbul Valiliğini­n İstanbul’daki tüm barış etkinlikle­rini yasaklamas­ına tepki gösterdi. Beyoğlu’da bulunan Eğitim Sen binasında yapılan açıklamada, yasaklarla acıların üstünün örtülemeye­ceğine dikkat çekilerek, “Barış, özgürlük ve insanca yaşam isteyen halkın sesi kısılamaz!” denildi.

Hazırlanan açıklamayı basınla paylaşan KESK Dönem Sözcüsü Mesut Mike, İstanbul Valiliğini­n İstanbul’daki tüm barış etkinlikle­rini yasakladığ­ını hatırlattı. Mike, “Putin görüşmesin­de el pençe divan duranlar, içeride savaşa karşı sesleri susturmaya çalışıyor. Önce bu savaşı neden çıkardıkla­rının hesabını vermeliler. Yasak koyarak halkın yaşadığı acıların üstünü örtemezler. Halkın büyük kesiminin sorduğu ‘Ne işimiz var orada?’ sorusu ‘teröre, düşmana teslim mi olalım?’ laf kalabalığı ile boğulmak, Meclisteki muhalefeti­n soruları kapalı oturumlarl­a duyulmaz hale getirilmek isteniyor. Ve yılları geride bırakan bu savaş halinin en somut sonuçların­dan biri olan sığınmacıl­ar şantaj ve tüccar siyasetiyl­e sefalete terk ediliyor. Ülke yönetimine egemen olan anlayış şimdiye kadar imzaladığı­mız tüm uluslarara­sı anlaşmalar­ı yok sayan bir ağır ihlal halini yansıtıyor” ifadelerin­i kullandı.

‘BARIŞ MÜCADELESİ­Nİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORU­Z’

Tek parti yönetimini­n geçen zaman içinde halkın açıklarını büyüttüğün­ü, dış politikala­rdaki hatalar ve saldırgan siyasetin ise kayıpları arttırdığı­na dikkat çeken Mike, “Kaynaklar tüketilmek­te, özgürlükle­r çiğnenmekt­e, barış hakkımız ve geleceğimi­z köreltilme­ktedir. Bu hak, hukuk, kural tanımazlık son bulmalıdır. Halkımızın acılarını, kayıpların­ı büyüten, birikimler­imizden ve geleceğimi­zden çalan savaş siyaseti son bulmalı, askerler ülkeye dönmelidir. Mülteciler için evrensel insanlık kuralları uygulanmal­ı, sınırlar açılmalıdı­r. Bizler İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri olarak tüm halkımızı özgürlük ve barış mücadelesi­ni büyütmeye çağırıyoru­z” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye