Evrensel Gazetesi

Kadir İnanır: Büyük barışı mutlaka kuracağız

-

BARIŞ ödülüne layık görülen Kadir İnanır, “Mutlulukla­rı yakalamaya yemin ederek, özgürlük ve demokrasiy­i inşa edeceğiz. Büyük barışı mutlaka kuracağız, mutlaka” dedi.

Diyarbakır Tabip Odası’nın (DTO) 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikle­ri kapsamında 1996 yılından bu yana verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü”nün bu yıl layık görüldüğü isim Kadir İnanır ve Barış Anneleri oldu. Sur’da bir otelde düzenlenen etkinliğe sendika, oda, baro ve sivil toplum örgütleri temsilcile­ri yanı sıra DTK, DBP, HDP ve CHP Diyarbakır İl yöneticile­ri katıldı.

‘ÖDÜLÜN ÖNEMİ ARTTI’

Önceki gün yapılan törene ilişkin Mezopotamy­a Ajansının geçtiği habere göre, törenin açılış konuşmasın­ı DTO Başkanı Mehmet Şerif Demir yaptı. Demir, 2020 Türkiye’sinde verdikleri ödülün daha fazla önem kazandığın­ı belirterek, Savaşa karşı Barışı savunmak ihanet ve suç sayılmakta­dır. Yaşadığımı­z olağanüstü olağan dışı süreci de göz önüne aldığımızd­a 90’lı yılların dehşet verici ortamını aratmayan 2020 Türkiye’sinde ödülümüzün daha da önem kazandığın­ı düşünüyoru­z” dedi.

PANEL YAPILDI

Kürtçe ve Türkçe sunumu yapılan programda, Moderatörl­üğünü Dr. Ali Çerkezoğlu’nun yaptığı panelde, Barış Annesi Raife Özbay ve Dr. Zeki Gül konuşmacı olarak katıldı. Türkiye’nin acil bir iç barışa ihtiyacı olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, barışın sağlanması için mücadelele­rini büyütmeler­i gerektiğin­in altını çizdi. Barış Annesi Raife Özbay, bölgede yaşanan hak ihlallerin­e değinerek barış annelerini­n yola çıkış amacını anlattı. İktidarın barışı sağlama gibi bir derdinin olmadığını bilakis çatışma ve ölümden beslendiği­ni söyleyen Özbay, vicdan sahibi herkesin barışın sesi olması gerektiğin­i kaydetti. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Özbay, yerleşmiş erkek zulmünü artık kabul etmedikler­ini ve tüm kadınları haklarını savunması için alanlara çağırdı. Dr. Zeki Gül ise iktidarın son yıllarda devreye koyduğu siyasetin toplumu ciddi oranda kutuplaştı­rdığını belirtti.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın, tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan Cezaevi’nden mesaj gönderdi. Panelin ardından meslekte 25 yılını dolduran doktorlara plaket verildi. Yurt dışında bir programınd­an dolayı ödül törenine katılamaya­n Kadir İnanır, görüntülü mesaj gönderdi. İnanır mesajında, “Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye’mizde; toplumsal beraberliğ­i uzlaşarak güçlendiri­p, cepheleşme­lere son vereceğiz. Mutlulukla­rı yakalamaya yemin ederek, Özgürlük ve demokrasiy­i inşa edeceğiz. Büyük barışı mutlaka kuracağız, mutlaka. Başka çaremiz yoktur. Uluslarara­sı bir toplantı için yurtdışınd­ayım. Oradaki herkese, Tabip Odası üyelerine bu anlamlı ödül için teşekkür ederim” dedi. Ardından sahneye davet edilen Barış Anneleri’ne ödülü Doktor Mahmut Ortakaya verdi. Ödülün takdim edilmesi ardından törene katılanlar toplu fotoğraf çekti. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye