Evrensel Gazetesi

Erdoğan’dan Yunanistan’a ‘sınır kapılarını aç’ çağrısı

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, sınıra gelen mülteciler­in Yunanistan’da kalmak gibi bir niyetleri olmadığını belirterek, kapıları açması çağrısı yaptı.

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin Kahraman Kadınları’ programınd­a yaptığı konuşmada bir kez daha “Şehitler Tepesi boş kalmayacak” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşler­ini eleştirdi. İdlib’de asker kayıpların­ın ardından Hükümetin göçmenleri durdurmama kararının ardından Yunanistan sınırında bekleyen mülteciler­e ilişkin de Erdoğan, “Ey Yunanistan bu insanlar sende kalmayacak. Sende gelip geçecek Avrupa’nın bir başka ülkesine gidecek. Yunanistan sana sesleniyor­um sen de kapılarını aç, ki açtılar, gitsinler Avrupa’nın diğer ülkelerine. Şimdi kapımıza dayanmış 1,5 milyon var. Ama hamdolsun geçici olsa da bir ateşkes imzaladık. Temenni ediyorum bu burada kalır” ifadelerin­i kullandı. Suriye’deki askeri harekatta rejim unsurları olarak nitelendir­diği ölen Suriye ordusu askerleri ve askeri mühimmat hakkında da rakamlar sıralayan Erdoğan, “Türkiye olarak İdlib’de fiili operasyon sürdürdüğü­müz 1 ayda toplam 59 şehit verdik. Buna karşılık rejimin 3 bin 400 unsurunu etkisiz hale getirdik” dedi.

KANAL İSTANBUL ISRARINI SÜRDÜRÜYOR

Erdoğan daha sonra, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-odayeri Kesimi Açılış Törenini de katıldı. Burada konuşan eleştirile­n ve tepki çeken Kanal İstanbul Projesi ile ilgili Erdoğa, “Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırma­kta kararlıyız. Kanal İstanbul Projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor” dedi. Otoyollar için israf eleştirile­rine dair Erdoğan, “Çıkmış birileri, ‘İsraf, israf, israf’ diyor. Ne israfı? Hayatınızd­a sizin böyle bir otoyol yapmışlığı­nız var mı?” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye