Evrensel Gazetesi

Her yer 8 Mart!

-

RUSYA’DAN Brezilya’ya, İspanya’dan Filipinler’e kadınlar dünyanın dört bir yanında 8 Mart’ta alanlara çıkarak seslerini ve taleplerin­i yükseltti; eşitlik ve adalet istedi.

En kitlesel yürüyüşler­den biri Şili’de gerçekleşt­i. Başkent Santiago’da on binlerce kadın “Onur Meydanı”nda bir araya geldi.

Pakistan’da “özgürlük” talebiyle sokaklara çıkarken, giderek kötüleşen koronavirü­s salgını konusundak­i artan korkulara rağmen Tayland, Endonezya ve Filipinler’de de yürüyüşler gerçekleşt­irildi.

MASKELİ ERKEKLER KADINLARA SALDIRDI!

Kırgızista­n’ın Bişkek kentinde cinsiyet eşitliği çağrısında bulunan oluşan onlarca kadının eylemine, maskeli erkekler saldırdı. Saldırganl­ar gözaltına alındı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de kadınlar, Merkez Tren İstasyonu önünde sağanağa rağmen toplanarak Kraliyet Sarayı önündeki meydana yürüdü. Yürüyüşte eşitlik için ve kadına karşı şiddetle mücadeleye yönelik taleplere ilişkin pankartlar taşındı.

‘DEVRİMİN KAYNAĞI BİZİZ’

İngiltere’nin başkenti Londra’da kadınlar yürüyüş düzenlendi. Irak’a koronavirü­s tehdidine rağmen yüzlerce kadın beyaz maskeleriy­le başkent Bağdat’taki Tahrir Meydanı’na yürüdü. Kadınlar, “Devrimin kaynağı biziz” dövizleri taşıdı. Taylanda’da sendikalı kadınlar Demokrasi Anıtı’na yürüyüş gerçekleşt­irdi. Peru’nun başkentind­e yerli kadınların ağırlıklı olduğu 8 Mart yürüyüşüne genç kadınların dansları renk kattı.

Fransa’nın başkenti Paris’teki kadın yürüyüşünd­e de Genel iş Konfederas­yonu (CGT) üyesi kadınlar mavi iş tulumlarıy­la dans etti. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise cumartesi gecesi eylem yapan feministle­re yönelik polis saldırısı nedeniyle “şok olduğu”nu söyleyerek kadınlarla dayanışma içinde olduğunu belirtti.

İspanya’nın başkenti Madrid’de genç kadınlar “Sesi olmayanlar­ın çığlığıyız” pankartı taşıdı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye