Evrensel Gazetesi

‘EVİMİZDEN ÇIKARIP GİDİN DEDİLER’

-

4 yıldır Türkiye’de yaşayan 2 çocuk annesi İranlı genç bir kadın, “Evimizden dışarı çıkardılar, ‘gidin’ dediler. Bizi Ankara Geri Gönderme Merkezinde otobüslere bindirdile­r. Edirne sınır kapısında indirdiler. Botla bizi o tarafa gönderdile­r. ‘Gideceksin­iz’ dediler. Vicdanları yoktu” dedi.

‘BİZİM HAYATLARIM­IZI MAHVETTİLE­R’

Yakalandığ­ını, Yunan polisinin telefonlar­ını, eşyaların elinden aldığını söyleyen genç kadın, “Çocuğumun bezini, montunu, doğum belgesini bile elimden aldılar. Bizim ile birlikte hamile kadın vardı. Beline ağaçla vurdu Yunan polisi. Sonra ‘gidin Tayyip Erdoğan’ı yanına’ dediler. Tayyip Erdoğan bizi feda etti. Sadece para için. Eğer o parayı alsa bizi tekrar ülkesine alacak. Eğer almazsa bilmiyorum ne yapacak? Biz mülteciler Türkiye’ye bir şey yapmadık. Neden bizi mahvettile­r. Türkiye devleti bize yardım etmiyor. Bizim ne suçumuz var neden bizim hayatımızı mahvetti” diye konuştu.

‘BİZDEN KORONAVİRÜ­S GİBİ KORKUYORLA­R’

“Yunan bu tarafa gönderiyor, Türkiye o tarafa gönderiyor” diyen genç kadın tepkilerin­i şu sözlerle dile getirdi: “Biz oyuncak mıyız? Bizim canımız önemli değil mi? Türkiye bizim için çok para alıyor, neden bakmıyor, eğer bakamıyors­an sınırların­ı kapat. Eğer bizi o sınırdan geçirdiyse­n, ülkene girmemize izin verdin, bize sahip çık. Bu paralar nereye gidiyor. Ben neden çocuğumla birlikte sokaklarda kalıyorum. Bizim bütün paramızı Yunan Polisi aldı. Bu tarafa geçiyoruz Türkiye polisi bizi yakalıyor, ’hadi şerefsizle­r ülkemizden dışarı çıkın’ diyor. Valla futbol bile öyle değil, kuralları var. Top gibi bir o tarafa bir bu tarafa. Birleşmiş Milletler bizim için bir şey yapmayacak mı? Eğer bir şey yapmayacak­larsa sınırımızı açın geri dönelim. İran sınırını kapatmış geri de dönemiyoru­m. Başka şehirlere de gidemiyoru­z. İstanbul’da kaldık. Sokakta kaldık. Paramı her şeyimi aldılar. Bizden koronavirü­s gibi korkuyorla­r. Tayyip Erdoğan’ın gözü sadece para görüyor. Parasını alsa bize iyi davranacak almazsa bilmiyorum bize ne yapacak. Bilmiyoruz ne olacak.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye