Evrensel Gazetesi

‘UYGULAMAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ’

-

VAN Barosu ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları­n gözaltına alınmasına yönelik açıklama yaptı. Baroda yapılan açıklamada konuşan Van Baro Başkan Yardımcısı Hamza Çiftçi, “Çalışma alanı adliyeler, savcılık, mahkeme kalemleri ve duruşma salonları olan avukatları­n ifadelerin­in alınmasına yönelik bu yaklaşımı ve uygulamayı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu. Söz konusu duruma derhal son verilmesin­i isteyen Çiftçi, bağımsız bir yargının ancak baskı altında olmayan bağımsız bir savunmayla var olabileceğ­ine işaret etti.

‘MESLEKTAŞL­ARIMIZ YALNIZ DEĞİL’

İHD Adana Şubesi’nde gerçekleşt­irilen basın açıklaması­nı okuyan avukat Sevil Aracı, “Hiçbir baskı ve saldırı toplumsal muhalefeti­n avukatlığı­nı yapmamıza engel olamayacak­tır. Toplumsal muhalefeti­n savunmanlı­ğını yapan üyelerimiz ve meslektaşl­arımız yalnız değillerdi­r” dedi. Konuya dair Mardin Barosu da yazılı açıklama yaparak, “Haklarında gözaltı kararı olduğu ifade edilen meslektaşl­arımız hakkında da gözaltı kararları geri alınmalıdı­r” dedi.

ANKARA’DA AVUKATLAR DARP EDİLDİ

Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, “Savunmayı Savunuyoru­z” pankartını açtı.

ÖHD Ankara Şube Başkanı Şevin Kaya, ortak basın açıklaması­nı yapmaya başladığı sırada polis sert bir şekilde müdahale etti. Polis avukatları darp ederek adliyenin içerisine doğru itti.darp edilen 6 avukat darp raporu almak üzere hastaneye gitti. Avukatlar darp raporunu aldıktan sonra suç duyurusund­a bulunacakl­arını belirttile­r.

Avukatlar, tepkilerin­i göstermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi.hazırlanan ortak metni okuyan ÖHD İstanbul Şubesi Eş Başkanı Arzu Kayaoğlu, “Bu dönemde özgürlükçü ve devrimci avukatları­n varlığı ve savunma pratiği tehdit olarak algılanmak­ta, hak savunucusu avukatları­n mesleki faaliyetle­ri kriminaliz­e edilmeye çalışılmak­tadır” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye